Η Mercedes θα ανακαλύψει εκ νέου την SL


Ένα restart στο μεγάλο roadster μοντέλο της επιχειρεί η Mercedes και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό!

  • 29/1/2018

KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Για την ώρα φυσικά, μιας και πρόκειται για ένα από τα πιο παραδοσιακά και ιστορικά μοντέλα της γκάμας, που σε περίπου 3 χρόνια από τώρα θα είναι διαθέσιμο στη νέα του εκδοχή. Η οποία δεν θα έχει πλέον τη μεταλλική οροφή των δύο τελευταίων γενιών, αλλά μια αναδιπλούμενη μαλακή. Παράλληλα θα αποκτήσει και δύο σχεδόν κανονικές πίσω θέσεις, καθώς ο στόχος των σχεδιαστών να είναι εξίσου αν όχι πιο άνετη σε σχέση με την S-Class Coupe. Φυσικά αυτό θα επιτευχθεί με την αισθητή αύξηση του μεταξονίου.

Αλλαγές θα γίνουν και στη γκάμα των κινητήρων. Η βάση θα είναι ο καινούργιος εξακύλινδρος βενζίνης σε σειρά των 3.000 cc, ο οποίος θα αποδίδει 435 PS. Τα 20 PS θα προέρχονται από ένα ήπιο υβριδικό σύστημα. Επόμενη εκδοχή θα είναι η SL 53 των 522 PS, που θα κινείται από το V8 των 4.000 cc της μάρκας με τα δύο turbo. Ο ίδιος κινητήρας θα κινεί και την SL 63, αποδίδοντας 612 PS.

H κορυφαία έκδοση θα είναι κατά πάσα πιθανότητα η SL 73, όπου ο biturbo V8 των 4.000 cc και των 612 PS θα υποστηρίζεται από έναν ηλεκτροκινητήρα 204 PS. H συνδυαστική απόδοση του PHEV (plug-in hybrid electric vehicle) θα είναι 800 PS και 1.000 Nm. Η νέα γενιά της SL, που θα είναι διαθέσιμη το 2011, θα διαθέτει μεταξύ άλλων τετραδιεύθυνση, ενεργές αντιστρεπτικές, τετρακίνηση και αεροανάρτηση.