Η νέα Mercedes B-Class θα παρουσιαστεί το 2019


Σε αντίθεση με την προηγούμενη γενιά που είχε προηγηθεί επόμενη γενιά της B-Class θα ακολουθήσει αυτήν της καινούργιας A-Class. Έτσι θα παρουσιαστεί μέσα στο 2019.

  • 19/1/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ως βάση θα χρησιμοποιηθεί η νέα πλατφόρμα MFA2, που θα δίνει το παρόν σε όλα τα προσθιοκίνητα μοντέλα της γερμανικής εταιρείας. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν και εδώ λόγο για πιο καθαρές γραμμές του αμαξώματος που θα είναι και πιο δυναμικές. Έτσι το πίσω μέρος δεν θα είναι τόσο κάθετο όσο στην τρέχουσα γενιά, ενώ η κλίση της οροφής θα είναι ελαφρώς πιο μεγάλη. 

Η γκάμα των κινητήρων βενζίνης θα αποτελείται στη βάση της από τα σύνολα των 1.200 και 1.400 cc της Renault, από την οποία θα προέρχεται και ο πετρελαιοκινητήρας των 1.500 cc. Τα μεγαλύτερα σύνολα βενζίνης και πετρελαίου, που θα είναι τετρακύλινδρα 2.000 cc, θα προέρχονται από τη Mercedes. Τα κιβώτια θα είναι μηχανικά 6 σχέσεων ? αυτόματα με 9 σχέσεις.

Ο εξοπλισμός της θα μπορεί να περιλάβει όλα τα γνωστά από τα μεγαλύτερα μοντέλα της μάρκας συστήματα υποβοήθησης. Ανάμεσά τους και αυτό της ημιαυτόνομης οδήγησης 2ου επιπέδου.Στην πορεία θα παρουσιαστεί και μια έκδοση με Ε-Boost και ηλεκτρικό δίκτυο 48V, μια αμιγώς ηλεκτρική και μια plug-in υβριδική.