KIA Rio 2017: Οι πρώτες εικόνες


Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες του ολοκαίνουριου KIA Rio που θα παρουσιαστεί στην Έκθεση του Παρισιού.

  • 24/8/2016

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, στην Έκθεση στο Παρίσι η Kia θα παρουσιάσει το νέο της supermini, το ολοκαίνουριο KIA Rio του 2017. Στο Paris Motor Show του 2016 λοιπόν θα δούμε τον αντικαταστάτη του μικρού KIA και η κορεάτικη φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα teaser σκίτσα που αποκαλύπτουν σε μεγάλο βαθμό τη μορφή του.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Με βάση αυτές τις πρώτες εικόνες, η 4η γενιά του KIA Rio μοιάζει πιο δυναμική και επιθετική από το μοντέλο που θα αντικαταστήσει. Η σχεδίασή του είναι έργο των στούντιο της εταιρίας στη Γερμανία και στην Καλιφόρνια, με τις γραμμές του νέου supermini να δείχνουν ακόμα πιο ρέουσες και δυναμικές, ενώ μεγαλύτερο σε σχέση με το παρελθόν αναμένεται να είναι τόσο το μήκος του, όσο και το μεταξόνιο αλλά και η πιο δυναμική του «μούρη».

Και αυτό το μοντέλο αναμένεται να είναι «παγκόσμιο» και θα προσφέρεται τόσο σε εκδόσεις με 3θυρο όσο και σε αυτές με το 5θυρο αμάξωμα. Μετά από την παρουσίασή των πρώτων εκδόσεων, το πιθανότερο είναι ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα δούμε και έκδοση sedan.

Η γκάμα των κινητήρων αναμένεται να περιλαμβάνει κάποια από τα γνωστά 3κύλινδρα και 4κύλινδρα μηχανικά σύνολα που υπάρχουν και σήμερα κάτω από το καπό του KIA Rio. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες θα υπάρχει και έκδοση Rio GT με πιο... hot επιδόσεις.

Το Rio είναι ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα της KIA καθώς βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων για την κορεάτικη εταιρία. Πέρσι μόνο οι πωλήσεις του παγκοσμίως είχαν ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο μονάδες οπότε είναι σίγουρο ότι οι υπεύθυνοι εξέλιξης θα... βάλουν τα δυνατά τους απέναντι σε ανταγωνιστές όπως το Ford Fiesta και Volkswagen Polo.