Kia Sorento: Αισθητική ανανέωση και με χώρους για επτά επιβάτες


Το ανανεωμένο KIA Sorento εφοδιάζεται με όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά στοιχεία διατηρώντας παράλληλα αναλλοίωτο τον πληθωρικό του χαρακτήρα και τους χώρους για επτά επιβάτες. 

  • 3/12/2017

Ευρισκόμενη ίσως στην καλύτερη φάση της ιστορίας της η KIA προχωρά με γοργούς ρυθμούς στην ανανέωση και τον εμπλουτισμό της γκάμας της, εστιάζοντας κυρίως σε μοντέλα από τον χώρο των SUV. Το Sorento είναι ο εκπρόσωπός της στην μεγάλη κατηγορία, με χώρους και ανέσεις για επτά επιβάτες και κύριο στόχο την αγορά των ΗΠΑ όπου αυτού του είδους τα αυτοκίνητα είναι αυτή την στιγμή τα πιο δημοφιλή από άποψη πωλήσεων.

Η ανανεωμένη του εκδοχή που παρουσιάστηκε στην έκθεση του Los Angeles συνδυάζεται με κάποιες αλλαγές στην σχεδίαση του ταμπλό που έγινε πιο μοντέρνο και με περισσότερα τεχνολογικά στοιχεία στον εξοπλισμό του. Το πληθωρικό σαλόνι -όπως άλλωστε απαιτούν τα ήθη στην αγορά των ΗΠΑ- γίνεται ακόμα πιο πλούσιο στις ακριβές εκδόσεις οι οποίες περιλαμβάνουν και το σύστημα Advance Driver Assisstance Systems, κάτω από το οποίο βρίσκονται μια σειρά συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, όπως το Driver Attention Warnign, Lane Keeping Assist κ.λπ.

Στο αμάξωμα υπάρχουν και εκεί κάποιες εμφανείς αλλαγές κυρίως στην ανανεωμένη μάσκα με τα νέας σχεδίασης φωτιστικά σώματα και την διαφορετική γρίλια εισαγωγής. Και στο πίσω μέρος υπάρχουν αλλαγές κατά κύριο λόγο στους προφυλακτήρες και τα φωτιστικά σώματα, ενώ διαφορετικές είναι και οι εξατμίσεις όσο και οι νέες ζάντες με διάμετρο από 17 έως 19 ίντσες ανάλογα την έκδοση.

Σε ότι έχει να κάνει με τους  κινητήρες υπάρχουν δύο επιλογές πλέον, ένας 2,4 με απόδοση 185 ίππων και ένας 3,3 λίτρων V6 με απόδοση 290 ίππων. Ο τελευταίος συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων ενώ υπάρχει και ένα  σύστημα που ονομάζεται Smart Shift & Drive το οποίο επιλέγει αυτόματα τον τρόπο λειτουργίας της μετάδοσης ανάλογα με το οδόστρωμα ή τον τρόπο κίνησης του οδηγού.

Όπως και να έχει πάντως, η ΚΙΑ προσπαθεί να σταθεί με αξιώσεις στην τεράστια αγορά των ΗΠΑ όπου τα μεγέθη και τα περιθώρια κέρδους είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Εξίσου σημαντική πάντως είναι και η προσπάθειά της και στα δικά μας μέρη, με το νέο S Tonic να έχει ήδη ξεκινήσει την εμπορική του σταδιοδρομία αφήνοντας πολλές υποσχέσεις.