LaFerrari Spider: Ανοιχτή πρόκληση!


Ένα hypercar για λίγους και... εκλεκτούς!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΕΡΤΕΚΗΣ
  • 5/7/2016

Με απόδοση κοντά στους 1.000 ίππους και τον αέρα ενός ιταλικού Spider, η Ferrari αποκαλύπτει την ανοικτή LaFerrari που θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση του Παρισιού τον Σεπτέμβριο.

Για του λάτρεις της απόλυτης οδηγικής απόλαυσης που μόνον ένα γνήσιο "εργαλείο" υπερεπιδόσεων μπορεί να προσφέρει, η Ferrari έχει πάντα την λύση.

Στις… μέρες μας δεν είναι άλλη από την ανοικτή έκδοση της «απόλυτης» LaFerrari την οποία και θα απολαύσουν δια ζώσης όσοι τύχει να επισκεφτούν το Σαλόνι του Παρισιού στα τέλη του προσεχούς Σεπτέμβρη.

Οι υπόλοιποι θα αρκεστούν να δουν τη LaFerrari Spider μέσα από τις ιστοσελίδες του www.caranddriver.gr, που ήδη ετοιμάζει τις “βαλίτσες” του (φωτογραφικές και laptop δηλαδή) για το διάσημο σαλόνι αυτοκινήτου της γαλλικής πρωτεύουσας.

Μέχρι τότε, μπορείτε να απολαύσετε τις πρώτες φωτογραφίες που η Ferrari έδωσε στη δημοσιότητα, καθώς και να ενημερωθείτε για τις πρώτες πληροφορίες για το ιταλικό μοντέλο.

 

Από carbon

Η οροφή της ανοικτής LaFerrari είναι κατασκευασμένη από carbon για λιγότερο βάρος, ενώ το αμάξωμα έχει δεχθεί ενισχύσεις προκειμένου να επιτευχθεί η ίδια ακαμψία με την κλειστή έκδοση. Kαμία απολύτως διαφοροποίηση δεν υπάρχει στην αεροδυναμική.

Τη LaFerrari Spider τροφοδοτεί ο V12 των 800 ίππων (που προσφέρει μια αναλογία 128 ίππων/λίτρο), ο οποίος και συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 120 kW. H συνολική απόδοση του υβριδικού συστήματος φθάνει τους 963 ίππους, συνολικά.

Μην κάνετε όμως... όρεξη, καθόσον όλη η διαθέσιμη παραγωγή έχει ήδη πωληθεί, έπειτα και από το ξεσκαρτάρισμα που έκαναν οι ιταλοί στη μεγάλη λίστα ενδιαφέροντος που είχε δημιουργηθεί.

Η κρίση... κρίση, αλλά και οι κροίσοι... κροίσοι, ειδικά σε περιόδους κρίσης!