Lamborghini Centenario Roadster: 770 hardcore ίπποι!


Η σχεδόν εξωπραγματική Centenario Roadster δημιουργήθηκε για τους εορτασμούς της εκατονταετηρίδας του ιδρυτή Ferruccio Lamborghini, εξού και το όνομα.

  • 21/8/2016

Μόλις 20 αντίτυπα αυτής της εξωτικής Lamborghini θα δημιουργηθούν και αυτά έχουν ήδη εξαντληθεί με το αντίτιμο να ξεπερνάει τα 2 εκατομμύρια ευρώ (χωρίς τους φόρους δηλαδή...). Η ειδική αυτή «ανοιχτή» έκδοση που δημιουργήθηκε για τους εορτασμού της εκατονταετίας του ιδρυτή Ferruccio Lamborghini σου κόβει τόσο την ανάσα που πραγματικά μοιάζει λες και είδες μπροστά σου... alien!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Και για να ξεμπερδεύουμε με τα πιο... βαρετά να πούμε ότι η Centenario Roadster διαθέτει σύστημα infotainment με οθόνη αφής 11 ιντσών αλά tablet, είναι συμβατό με Apple CarPlay, διαθέτει δύο κάμερες και έχει τη δυνατότητα τηλεμετρίας. Το αποκλειστικό «Argento Centenario» χρώμα του αμαξώματος είναι πάρα πολύ καλό, αλλά εκεί στην Lambo είναι διατεθειμένοι μόλις δουν το αντίτιμο να το βάψουν όπως... γουστάρεις.

Και τώρα δώστε βάση στο αμάξωμα από ανθρακονήματα, του 770 ίππους του V12 που την καθιστούν την πιο ισχυρή Lambo παραγωγής αυτήν τη στιγμή, τα 2,9 s για το κλασικό 0-100 km/h και τα 350+ km/h της τελικής της ταχύτητας! Φυσικά και σε όλα εκείνα που την κάνουν να ξεχωρίζει από την Coupe που παρουσιάστηκε πριν την roadster.

Η Roadster που αποκαλύφθηκε στο Pebble Beach έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε η ροή του αέρα να όσο το δυνατόν καλύτερη γύρω από το αμάξωμά της, με ξεχωριστό highlight το κεντρικό τούνελ εισαγωγής αέρα πίσω ακριβώς από τα προσκέφαλα των καθισμάτων. Συμπεριλάβετε επίσης στα αεροδυναμικά το ιδιαίτερο σχήμα του παρμπρίζ και το πίσω diffuser. Α! Και να μην ξεχάσουμε την τετραδιεύθυνση, την πίσω αεροτομή που ανεβαίνει κατά 150 mm και παίρνει κλίση κατά 15 μοίρες ώστε να διασφαλίσει το σωστό downforce σε όλες τις ταχύτητες...

Αυτά προς το παρόν... παραγγείλτε μία και για εμένα…