Mercedes CLS Final Edition: Όποιος πρόλαβε!


Με αυτήν την τελευταία ειδική έκδοση της CLS η Mercedes προσφέρει πιο πλούσιο εξοπλισμό και περισσότερο στυλ για τους λάτρεις του 4θυρου coupe.

  • 15/7/2016

Ο ιδρυτής της κατηγορίας των 4θυρων... coupe (φυσικά υπάρχει και σε Shooting Brake) φτάνει προς το τέλος της δεύτερης γενιάς του και η Mercedes για να κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα την... έξοδό του δημιούργησε μία ειδική έκδοση με την ονομασία «Final Edition».

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Η τελευταία αυτή έκδοση της CLS δεύτερης γενιάς αισθητικά προσθέτει στο 4θυρο coupe το δυναμικό αισθητικό πακέτο «AMG Line» που συμπεριλαμβάνει και την... διαμαντένια μάσκα με το μεγάλο τριάκτινο αστέρι στο κέντρο της. Εκτός αυτής, έχουμε νέους πιο σπορτίβ προφυλακτήρες με μεγαλύτερες εισαγωγές, πλαϊνές ποδιές, διπλές απολήξεις της εξάτμισης και ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών (υπάρχουν και 18άρες).

Στο εσωτερικό υπάρχουν επενδύσεις δέρματος υψηλής ποιότητας σε μαύρο χρώμα με ανοιχτόχρωμες ραφές για αντίθεση, καθίσματα «multicontour» εμπρός τα οποία είναι θερμαινόμενα και ρυθμιζόμενα με πολλαπλούς τρόπους. Το «flat-bottom» τιμόνι είναι δερμάτινο και με «Dinamica microfiber» στις λαβές για καλύτερη επαφή ενώ υπάρχουν και «paddles» πίσω από το τιμόνι για την αλλαγή των σχέσεων.

Στην Final Edition ξεχωρίζουν επίσης οι προβολείς LED, η ηλιοροφή και τα ειδικά φιμέ κρύσταλλα. Η έκδοση είναι διαθέσιμη με οποιοδήποτε μοντέλο της CLS και φυσικά και με τα δύο αμαξώματα (Coupe και Shooting Brake). Το κόστος της στην Γερμανία είναι 8.211 ευρώ επιπλέον από τη βασική τιμή κάθε έκδοσης και οι τιμές στην εκεί αγορά ξεκινάνε από τα 54.680 ευρώ.

Με την ολοκαίνουρια E-Class πάνω στην οποία βασίζεται η CLS να βρίσκεται ήδη στη χώρα μας, το πιθανότερο είναι ότι θα περιμένουμε την τρίτη γενιά του 4θυρου coupe προς το τέλος του 2017 ή στις αρχές του 2018. Πληροφορίες λένε μάλιστα ότι η όχι και τόσο καλές πωλήσεις της Shooting Brake έχουν βάλει σε σκέψεις τους ιθύνοντες της εταιρίας για το αν τελικά περάσει στη νέα εποχή CLS. Ας ελπίσουμε ότι κάτι τέτοιο τελικά δεν θα γίνει πραγματικότητα.