Μονοθέσιο με... πολιτικά ετοιμάζει η Mercedes!


Το νέο hypercar θα αποδίδει 1.000 ίππους, θα μπορεί να επιταχύνει τα 0-100 km/h σε μόλις 2 δευτερόλεπτα και να προφέρει τελική 355 km/h!!!

  • 6/9/2016

Οι φήμες που κυκλοφορούν έντονα τις τελευταίες εβδομάδες θέλουν την Mercedes Benz-AMG να εργάζεται εντατικά για την κατασκευή ενός hypercar  που θα βρεθεί αντιμέτωπο με το επερχόμενο AM-RB 001 το οποίο εξελίχθηκε από κοινού από την Aston Martin και την Red Bull Racing. Τώρα μάλιστα υπάρχουν λίγο περισσότερες πληροφορίες για το τι πρέπει να περιμένουμε.

Το συγκεκριμένο project είναι γνωστό ως R50 και προορισμός του είναι να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ ενός supercar παραγωγής και ενός αγωνιστικού πρωτότυπου του Le Mans.

To «καθαρό» βάρος του αναμένεται να είναι γύρω στα 1.350 κιλά κάτι που σημαίνει ότι θα είναι κατά πολύ ελαφρύτερο από την McLaren P1 (1.490 kg), την LaFerrari (1.587 kg) και την Porsche 918 Spyder (1.632 kg).

H δύναμη θα προέρχεται από μία ή δύο πηγές. Μερικοί πιστεύουν ότι θα εφοδιάζεται με μια έκδοση «δρόμου» του 1.6 λίτρων υπερτροφοδοτούμενου V6 υβριδικού κινητήρα που δημιουργήθηκε για χρήση στη Formula 1, η οποία θα φέρει σημαντικές τροποποιήσεις για την μακροβιότητα και την ευκολία στη χρήση της. Επίσης θα διαθέτει ενσωματωμένη μίζα ώστε να εκκινεί χωρίς εξωτερική βοήθεια.

Κάποιοι άλλοι εκτιμούν ότι η κινητήρια μονάδα θα βασίζεται στον δίλιτρο turbo της AMG. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, όμως, η απόδοση αναμένεται να αγγίζει τους 1.000 ίππους.

Με τόσο μικρό(!) βάρος και τόσο μεγάλη ιπποδύναμη το R50 θα φτάνει τα 100 χιλιόμετρα από στάση σε μόλις δύο δευτερόλεπτα και η τελική του θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 355 km/h.

Άλλα στοιχεία που αφορούν το σχεδιαστικό κομμάτι αναμένεται να είναι: ενεργές αεροδυναμικές πτέρυγες και ενεργητική ανάρτηση καθώς και ένα κόκπιτ μέσα στο οποίο ο οδηγός και οι επιβάτες κάθονται σε ξαπλωτή θέση, παρόμοια με αυτή των οδηγών της F1, ενώ ο πίνακας οργάνων περιλαμβάνει ένα LED ταχύμετρο και ένα head-up display.

Σε λίγες μέρες, στο Σαλόνι του Παρισιού, θα γίνει η επίσημη πρεμιέρα του νέου υπεραυτοκινήτου η παραγωγή του οποίου θα κυμανθεί μεταξύ 25 και 250 μονάδων.

Στις φωτογραφίες βλέπετε μια σειρά από τα πιο ριζοσπαστικά supercar που δημιουργήθηκαν από την Mercedes στο πέρασμα των χρόνων: Vision Gran Turismo, AMG GT R, SLR McLaren Stirling Moss, CLK GTR, και C111 και C112 concepts, καθώς και το Silver Arrow που παρουσιάστηκε το 2011 LA Design Challenge.