Νέα BMW X7: Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου υπερπολυτελούς SUV


Ο προγραμματισμός της BMW για την X7, το νέο της κορυφαίο SUV, προβλέπει την  παρουσίασή της προς τα τέλη του 2018 και την έναρξη των πωλήσεων της το 2019. 

  • 21/12/2017

KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Για να μπορέσει να τηρηθεί αυτό το χρονοδιάγραμμα η γερμανική εταιρεία έχει ήδη αρχίσει την κατασκευή των μοντέλων προ- παραγωγής στο εργοστάσιό της στο Spartanburg των ΗΠΑ, όπου θα κατασκευάζεται και κανονικά, μαζί με τις Χ5 και X6. Λογικό, μιας και η X7 θα έχει πολλά κοινά στοιχεία με τις τελευταίες, ενώ και οι ΗΠΑ θα είναι μια από τις κύριες αγορές του μεγαλύτερου και πιο πολυτελούς SUV της BMW, το μήκος του οποίου θα είναι 5,20 m -30 δηλαδή cm μεγαλύτερο από αυτό της X5.

Παράλληλα η εταιρεία του Μονάχου έδωσε στη δημοσιότητα και τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες -με έντονο καμουφλάζ στο δρόμο και χωρίς στη γραμμή παραγωγής- της X7, η οποία θα βασίζεται στο πλαίσιο CLAR. Το οποίο αποτελεί ήδη τη βάση των σειρών 5 και 7, ενώ θα χρησιμοποιηθεί και στην επόμενη γενιά της X5.

Από όσα μπορούμε να διακρίνουμε η X7 θα ακολουθεί τις γνωστές σύγχρονες γραμμές των SUV της BMW, σε μια βέβαια σαφώς πιο ογκώδη εκδοχή, ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έντονη χρήση χρωμίου, ιδιαίτερα μεγάλα «νεφρά» στη μάσκα και για ένα ολοκαίνουργιο σύστημα infotainment με εντολές μέσω φωνής αλλά και χειρονομιών.

Η γκάμα των κινητήρων θα αποτελείται από όλα τα σύνολα που χρησιμοποιούνται ήδη στην X5 και με προεξέχουσα την ανανεωμένη εκδοχή του biturbo V8 των 4,4 lt. Η παρουσία μια υβριδικής έκδοσης θεωρείται βέβαιη, αλλά όχι και αυτή του V12 της σειράς 7.