Νέο MINI John Cooper Works Clubman (video)


Η οικογένεια John Cooper Works υποδέχεται το νέο μέλος της. Ο λόγος για το νέο MINI John Cooper Works Clubman που κάνει την πρεμιέρα του στο Σαλόνι του Παρισιού.

  • 27/9/2016

Το νέο MINI John Cooper Works Clubman ερμηνεύει την παραδοσιακή πλέον φιλοσοφία του shooting brake – μοναδική στην premium compact κατηγορία – μέσα από ένα σύγχρονο στυλ και συναρπαστική σπορ αίσθηση.

Τέσσερις πλαϊνές πόρτες σε συνδυασμό με τις χαρακτηριστικές δύο πίσω πόρτες, πέντε καθίσματα κανονικών διαστάσεων και χώρος αποσκευών από 360 μέχρι 1.250 L συνθέτουν μία ξεχωριστή εμφάνιση με εντυπωσιακή ευελιξία.

Πέρα από τη χωροταξική φιλοσοφία, η τεχνολογία του κινητήρα κάνει το νέο MINI John Cooper Works Clubman εξαιρετικά ευέλικτο.

Η τελευταία έκδοση του συστήματος ALL 4 βελτιστοποιεί τη θρυλική συμπεριφορά του αυτοκινήτου αλλά και τις επιδόσεις του σε συνθήκες εκτός δρόμου.

Κινητήρας - εξοπλισμός

Η κινητήρια ισχύς κατανέμεται ανάλογα με τις απαιτήσεις μεταξύ εμπρός και πίσω τροχών χάρη στο ALL 4. Ο δίλιτρος τετραβάλβιδος κινητήρας είναι βασισμένος στην Τεχνολογία MINI TwinPower Turbo εμπλουτισμένης με στοιχεία αγωνιστικής τεχνογνωσίας.

Αποδίδοντας 170 kW /231 hp και μέγιστη ροπή 350 Nm, ο κινητήρας επιταχύνει το νέο MINI John Cooper Works Clubman (κατανάλωση μικτού κύκλου: 7,4 l /100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 168 g/km ) με το στάνταρ 6-άρι μηχανικό κιβώτιο και το προαιρετικό, σπορ 8-τάχυτο Steptronic.

Η ανάρτηση με σπορ σύστημα φρένων Brembo και 18-άρες ζάντες αλουμινίου John Cooper Works είναι άριστα προσαρμοσμένη στις χαρακτηριστικά επιδόσεων του κινητήρα. Αεροδυναμικά βελτιστοποιημένα χαρακτηριστικά αμαξώματος συμβάλλουν επίσης στην απόλυτα ελεγχόμενη συμπεριφορά του αυτοκινήτου σε όλες τις συνθήκες.

Ο βασικός εξοπλισμός του νέου MINI John Cooper Works Clubman περιλαμβάνει ένα ειδικά σχεδιασμένο cockpit , προβολείς LED, MINI Driving Modes, Park Distance Control, Comfort Access με 'ανέπαφο' άνοιγμα πίσω θυρών, Radio MINI Visual Boost με έγχρωμη οθόνη 6,5-ιντσών, μπουτόν πολλαπλών λειτουργιών στο τιμόνι και cruise control με λειτουργία φρένου.

Video - MINI John Cooper Works Clubman