Nέο Tesla Roadster: Σπορ “ηλεκτροσόκ” με 0-96 km/h σε 1,9 δευτερόλεπτα!


Αν και τα προβλήματα για την Τesla δεν λείπουν -κυρίως με τις καθυστερήσεις στην παραγωγή του Model 3-, o ιδιοκτήτης της Elon Musk δεν φαίνεται να πτοείται. Και σε εκδήλωση που έγινε για την παρουσίαση του εντυπωσιακού ηλεκτρικού φορτηγού της (σε μορφή πρωτότυπου ακόμα) έκανε την έκπληξη παρουσιάζοντας ένα ακόμα επιβατικό μοντέλο το Tesla Roadster. Η τιμή του αναμένεται να βρίσκεται στην περιοχή των 200.000 δολαρίων ενώ απαιτούνται και 50.000 δολάρια ως προκαταβολή για να το κλείσει κανείς.

KEIMENO: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ ΦΩΤΟ: TESLA

  • 17/11/2017

Πρόκειται για την δεύτερη γενιά του Tesla Roadster το οποίο όπως υπόσχεται ο Musk θα είναι το πιο σπορ μοντέλο που έχει βγάλει στην παραγωγή η Tesla. Είναι ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό αυτοκίνητο, με σχεδίαση που διαφοροποιείται αρκετά από τα υπάρχοντα μοντέλα της εταιρίας, και έχει αφαιρούμενη οροφή. Το σαλόνι είναι επίσης εντυπωσιακό με φουτουριστικά στοιχεία που τόσο αρέσουν στον Musk ενώ υπάρχουν και δύο καθίσματα πίσω, αν και είναι αρκετά μικρά για να μπορούν να φιλοξενήσουν ενήλικες.

Τα τεχνικά του στοιχεία και οι επιδόσεις που ανακοίνωσε ο Elon Musk αυτοπροσώπως είναι άκρως εντυπωσιακά. Θα κινείται από μία συστοιχία μπαταριών των 200 kWh η οποία θα εξασφαλίζει αυτονομία της τάξης των 1.000 χιλιομέτρων. Θα διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες, έναν εμπρός και δύο στον πίσω άξονα, με την συνολική παραγόμενη ροπή να φθάνει στο απίστευτο 10.000 Nm!

Όλο αυτό το τεχνολογικό “πακέτο” θα παρέχει την δυνατότητα στο ηλεκτρικό roadster για πραγματικά μοναδικές επιδόσεις. Και όταν λέμε μοναδικές εννοούμε ότι θα μπορεί να κάνει το 0-96 km/h σε μόλις 1,9 δευτερόλεπτα (!), το 0-160 km/h σε 4,3 δευτερόλεπτα ενώ θα καλύπτει το τέταρτο του μιλίου σε 8,9 δευτερόλεπτα, νούμερο που θα ζήλευαν και καθαρόαιμα αγωνιστικά dragster. Η τελική του, σύμφωνα πάντα με τον Musk θα ξεπερνά τα 400 km/h!

Όλα αυτά και πολλά άλλα τα οποία θα προστεθούν στην πορεία θα γίνουν πραγματικότητα μετά το 2020, όταν θα είναι έτοιμο το μοντέλο παραγωγής. Αρκεί μέχρι τότε ο “πολύς” Elon Musk να έχει βρει και την “μαγική” συνταγή να είναι κερδοφόρα η εταιρία του. Όπως και να έχει πάντως, το Roadster πέρα από κίνηση εντυπωσιασμού είναι και μία ιδιαίτερα ελκυστική προοπτική για τα σπορ μοντέλα του ηλεκτρικού μέλλοντος που όπως φαίνεται πλησιάζει με γρήγορους ρυθμούς.