O προγραμματισμός της Audi για το 2018 περιλαμβάνει το SQ2 και τα νέα Α1 και Q3


Τα SUV, σύμφωνα με τον επίσημο προγραμματισμό του 2018, θα έχουν και πάλι την τιμητική τους για την Audi. Και αυτό γιατί η γερμανική μάρκα πολυτελείας θα παρουσιάσει αφενός την πιο γρήγορη έκδοση, μέχρι στιγμής, του Q2 καθώς και το νέο Q3.

  • 30/1/2018

KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Το πρώτο θα ονομάζεται SQ2 και θα έχει σαφώς πιο έντονο σπορ χαρακτήρα από τις μικρότερες εκδόσεις του μοντέλου. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα συμβάλλει ο κινητήρας του, που θα είναι ο τετρακύλινδρος turbo των 2.000 cc, ο οποίος εδώ αναμένεται να αποδίδει γύρω στα 300 PS. Φυσικά το SQ2 θα είναι άμεσα αναγνωρίσιμο και οπτικά χάρη στις λεπτομέρειες της εμφάνισής του, μεταξύ αυτών θα περιλαμβάνονται και άλλοι προφυλακτήρες και των μεγάλων ζαντών του. Η επίσημη πρεμιέρα του θα γίνει, εκτός απροόπτου στο Σαλόνι της Γενεύης το Μάρτιο.

Θα ακολουθήσει η νέα γενιά του Q3, που θα βασίζεται στο πλαίσιο MQB, θα έχει πιο σύγχρονη εμφάνιση σε σχέση με την τρέχουσα και βέβαια ακόμα καλύτερους χώρους. Τα μηχανικά του μέρη θα είναι ανάλογα με αυτά του VW Tiguan, ενώ πέρα από τις βασικές προσθιοκίνητες εκδόσεις θα υπάρχουν και πιο πλούσιες quattro.

Προς τέλη του έτους αναμένεται το καινούργιο A1. Για το οποίο οι πρώτες πληροφορίες λένε για μια σχεδίαση που θα ξεφεύγει από τα μέχρι τώρα δεδομένα της μάρκας. Και η οποία θα συνδυάζεται και με πολλές αλλαγές στο πλαίσιο. Οι κινητήρες θα είναι αντίστοιχοι με αυτούς που χρησιμοποιούνται στο VW Polo. Έτσι η βάση για τα σύνολα βενζίνης θα είναι οι τρεις κύλινδροι και τα 1.000 cc και η κορυφή ο τετρακύλινδρος των 2.000 cc που θα αποδίδει περίπου 250 PS και θα κινεί το S1.