Opel ADAM S: Πύραυλος... τσέπης


Με σπορ εμφάνιση και 150 ίππους.
  • 13/3/2014

Στην Έκθεση της Γενεύης η Opel παρουσίασε μεταξύ άλλων, την κορυφαία έκδοση του ADAM. Πρόκειται για το ADAM S, ένα μοντέλο υψηλών επιδόσεων για τους λάτρεις της σπορ οδήγησης.

Με κινητήρα 1.4 Turbo ECOTEC 110 kW/150 hp, σπορ ανάρτηση, σύστημα φρένων OPC και χαρακτηριστικό στυλ ‘Red ’n Roll’, το ADAM S συνδυάζει "νεύρο" και δύναμη με άμεση και ακριβή απόκριση. Η υπερτροφοδοτούμενη μονάδα επιταχύνει το ADAM S μέχρι την τελική ταχύτητα των 220 χλμ/ώρα.

Εξωτερικά, το κόκκινο χρώμα του αμαξώματος συνδυάζεται με ανθρακί γκρι οροφή που αναδεικνύεται από μία ειδική πίσω αεροτομή. Η μπάρα της μάσκας με το έμβλημα της μάρκας και τα κελύφη των εξωτερικών καθρεπτών υιοθετούν σπορ carbon-look. Το εμπρός σπόιλερ, τα διακοσμητικά των μαρσπιέ και το πίσω άνοιγμα του προφυλακτήρα με ορατή, τολμηρή πολλαπλή απόληξη εξαγωγής, ολοκληρώνουν τη σπορ εμφάνιση του ADAM S.

Το ADAM S που εκτίθεται στο περίπτερο της Opel στη Γενεύη, παρουσιάζει επίσης μία ισχυρότερη έκδοση μεγαλύτερων φρένων 'S' Red Brakes OPC, με δισκόφρενα 16/15 ιντσών μπροστά/πίσω και κόκκινες δαγκάνες. Οι ζάντες 18 ιντσών εφοδιάζονται με ελαστικά 225/35 R 18.

Στο εσωτερικό συναντάμε σπορ καθίσματα Recaro Performance από Morrocana και δέρμα εμπρός και ακολουθεί το μοναδικό στυλιστικό θέμα Red ’n Roll του ADAM, με κόκκινο δέρμα σε τιμόνι, λεβιέ ταχυτήτων και χειρόφρενο καθώς και χαρακτηριστικές κόκκινες και λευκές πινελιές στο ταμπλό και τις επενδύσεις θυρών.

Η έκδοση προ-παραγωγής του ADAM S διαθέτει μαύρο φιμέ πίσω κρύσταλλο, φώτα ημέρας και πίσω φώτα LED, ηλεκτρονικό έλεγχο κλιματισμού και το βραβευμένο, προηγμένο σύστημα IntelliLink που παρέχει προηγμένη συνδεσιμότητα και εφαρμογές.