Προ των πυλών το νέο Toyota Auris


Μαζί με τη νέα γενιά του δημοφιλούς hatchback ήδη δοκιμάζεται στους δρόμους και σε αρκτικές θερμοκρασίες και η νέα Corolla επαναπροσδιορίζοντας το στίγμα της Toyota σε δύο πολύ σημαντικές κατηγορίες.

  • 19/1/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Με το C-HR να έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία των ιθυνόντων της Toyota χάρη στην εξαιρετική πορεία που εμπορικά διαγράφει το SUV τους στην Ευρώπη τα νέα Auris και Corolla αποτελούν την επόμενη προτεραιότητα. Η νέα γενιά Auris θα παρουσιαστεί προς τα τέλη του χρόνου και θα λανσαριστεί το αργότερο αρχές 2019. Θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα TGNA που χρησιμοποιείται ήδη στα Prius και C-HR. Στην ίδια πλατφόρμα θα βασιστεί και η Corolla που θα παρουσιαστεί λίγο αργότερα.

Ερωτηματικό παραμένει αν η Toyota θα προχωρήσει σε κάτι πιο εξτρεμιστικό σχεδιαστικά, αν και η λογική λέει πως δεν υπάρχουν τα περιθώρια για κάτι ανάλογο με το C-HR. Πιθανότατα θα υιοθετηθεί το βασικό καλούπι του τωρινού Auris με μία μικρή αύξηση των διαστάσεων και ελαφρώς μεγαλύτερους χώρους. Νέο θα είναι το ταμπλό με νέα touch-screen (που θα εξέχει αλά tablet όπως στο C-HR) και όλες τις σύγχρονες δυνατότητες διασύνδεσης.

Στο νέο Auris (όπως και στην Corolla) θα δοθεί μεγάλη βαρύτητα στην ασφάλεια και στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό που θα διαθέτει όλα τα νέα συστήματα υποβοήθησης (αυτόνομο φρενάρισμα, αναγνώριση πεζών, τυφλού σημείου κ.α.). Η γκάμα των κινητήρων αναμένεται να έχει στην βάση της τον turbo των 1.200 κ.εκ. καθώς και των 1.500 κ.εκ. (φήμες κάνουν λόγο για turbo έκδοση από την BMW). Φυσικά θα υπάρχει και υβριδική έκδοση (με τον 1.800άρη κινητήρα), ενώ το νέο Auris μάλλον δεν θα έχει ντίζελ έκδοση.