Πρώτη γεύση από το νέο Infiniti QX50


Στο Λος Άντζελες έχει προγραμματιστεί η πρεμιέρα του νέου SUV του premium σήματος της Nissan και εδώ βλέπετε την πρώτη επίσημη φωτογραφία…

  • 24/11/2017

Το σημαντικό νέο που κρύβει το νέο QX50 βρίσκεται κάτω από το καπό του και συγκεκριμένα στον δίλιτρο VC-Turbo κινητήρα μεταβλητής συμπίεσης (VCR με μεταβολή σχέσης από 8:1 έως 14:1) που αποδίδει 268 ίππους με την μέγιστη ροπή να φτάνει τα 380 Nm. Από πλευράς επιδόσεων οι τετρακίνητες εκδόσεις χρειάζονται 6,3 sec για να επιταχύνουν από στάση στα 100 km/h, ενώ η προσθιοκίνητη με CVT χρειάζεται 0,4 sec. περισσότερα.

Το νέο μοτέρ αντικαθιστά τον V6 και προσφέρει έως 35% χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου. Δεδομένος θεωρείται ο εξοπλισμός με συστήματα άνεσης και ασφάλειας τελευταίας γενιάς περιλαμβάνοντας το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης ProPILOT, αυτόνομο φρενάρισμα κ.α. Σχεδιαστικά το QX50 ξεχωρίζει από την μεγάλη εμφατική μάσκα και το «κουπέ» σβήσιμο της οροφής προς τα πίσω και όπως φαίνεται έχει όλα τα εφόδια για να αντιμετωπίσει π.χ. τα Audi Q5, BMW X3 και Volvo XC60 με κύριο πεδίο δράσης την αγορά των ΗΠΑ.