SCG 004S: Βorn in the USA με 650 άλογα και πολύ χαμηλό βάρος


Η εταιρία SCG μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστή πέρα από έναν κύκλο μυημένων, όμως δεν παύει να εντυπωσιάζει με τα κατά καιρούς αυτοκίνητα που παρουσιάζει και με ένα εκπληκτικό ρεκόρ που έχει κάνει με ένα από αυτά στο Nurburgring. 

  • 18/11/2017

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ                           ΦΩΤΟ:SCG

Η Scuderia Cameron Glickenhaus, όπου ο κ. Glickenhaus είναι ένας πάμπλουτος Αμερικανός τραπεζίτης που του αρέσουν πολύ τα αυτοκίνητα (είναι μεγάλος συλλέκτης πανάκριβων μοντέλων) και έχει ως στόχο να μπει σφήνα ανάμεσα στα γνωστά ονόματα εταιριών που κατασκευάζουν supercars.

Πέρσι τέτοια εποχή έδειξε στην Αμερική το SCG 003G με το οποίο σκόπευε να μπει στον χώρο των hypercars τύπου LaFerrari. Και φέτος προτίμησε να προχωρήσει σε κάτι πιο προσγειωμένο και μάλλον πιο εφικτό, παρουσιάζοντας τη νέα SCG 004S. Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο σχεδιαστικά αυτοκίνητο με πολύ προσεγμένη αεροδυναμική και μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία σε ό,τι αφορά τα μηχανικά του μέρη.

Το πιο χαρακτηριστικό είναι το πολύ χαμηλό βάρος των 1.179 κιλών, κάτι που σε συνδυασμό με τον biturbo V8 των 5 λίτρων και των 650 ίππων εξασφαλίζει εξαιρετικές επιδόσεις στο Αμερικάνικο supercar. Η ισχύς μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων ενώ θα υπάρχει και η επιλογή ενός αυτόματου κιβωτίου με paddles στο τιμόνι.

Το εσωτερικό όπως βλέπουμε και από τις φωτογραφίες είναι στα πρότυπα της McLaren F1 με τριθέσια διάταξη και τον οδηγό στο κέντρο. Το αυτοκίνητο θα εφοδιάζεται με όλα τα σύγχρονα συστήματα άνεσης και ασφάλειας καθώς θέλει να έχει άδεια για κυκλοφορία σε δρόμο, ενώ όπως βλέπουμε υπάρχουν αρκετοί διακόπτες για την παραμετροποίηση της λειτουργίας ζωτικών στοιχείων του οχήματος, όπως το traction control, η κατανομή της πέδησης, η απόκριση του κινητήρα και του τιμονιού, κ.λπ.

Η τιμή του θα ξεκινά από τα 400.000 δολάρια στις ΗΠΑ και οι δοκιμές των πρωτοτύπων αναμένεται να έχουν τελειώσει μέχρι το καλοκαίρι του 2018. Από εκεί και πέρα η εταιρία υποστηρίζει ότι θα ξεκινήσει την παραγωγή των 250 μονάδων που θα κατασκευάσει συνολικά, μεταξύ των οποίων και εκδόσεις με προδιαγραφές για αγωνιστική χρήση. Όσοι επιθυμούν να μπουν στην λίστα του ιδιαίτερου αυτού Αμερικάνικου μοντέλου, θα πρέπει να καταβάλουν ως προκαταβολή 40.000 δολάρια, με τα πρώτα 25 αυτοκίνητα της σειράς να έχουν κάποιες έξτρα παροχές σε εξοπλισμό και στοιχεία customizing.