Στα... φόρτε του το νέο KIA Forte!


Η νέα γενιά ενός από τα δημοφιλέστερα sedan της αμερικανικής αγοράς παρουσιάστηκε επίσημα στην έκθεση αυτοκινήτου του Detroit.

  • 16/1/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μετά από τα σκίτσα που είχε δώσει η Kia το νέο Forte έκανε το ντεμπούτο του για την αγορά που πρωτίστως προορίζεται. Αυτή της Βορείου Αμερικής και οι Κορεάτες για να κάνουν ακόμη πιο δελεαστικό το νέο τους μοντέλο το προίκισαν με αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία από το μεγαλύτερο και ακριβότερο Stinger. Το νέο Forte φτάνει σε μήκος τα 4,460 m.

Σύμφωνα με την Kia το νέο Forte συνεχίζει να είναι ένα οικογενειακό sedan που προσφέρει πολύ υψηλά επίπεδα άνεσης. Στο εσωτερικό υπάρχει αναβαθμισμένη ποιότητα κατασκευής και μία μεγάλη οθόνη αφής διάστασης 8 ιντσών. Επίσης υπάρχει πλήρη υποστήριξη σύνδεσης συσκευών smartphone με στάνταρ τις Apple CarPlay και Android Auto, καθώς και δυνατότητα ανάγνωσης μηνυμάτων SMS μέσω του Bluetooth.

Ο εξοπλισμός του νέου Forte περιλαμβάνει μία σειρά από συστήματα υποβοήθησης του οδηγού βελτιώνοντας την άνεση και την ασφάλεια στις μετακινήσεις. Οι κορυφαίες εκδόσεις έχουν και το νέο ηχοσύνολο της Harman Kardon ισχύος 320 Watt.

Εφοδιάζεται με το δεύτερης γενιάς δίλιτρο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα που λειτουργεί σε κύκλο Atkinson και με επανακυκλοφορία καυσαερίων EGR. Αποδίδει 147 PS και εναλλακτικά συνδυάζεται με το νέο αυτόματο κιβώτιο IVT. Η διάθεση του στην αγορά των ΗΠΑ ξεκινά αργότερα μέσα στο χρόνο. Στην Ευρώπη τα σημαντικά νέα αφορούν το νέο Ceed που θα κάνει πρεμιέρα στην Γενεύη και στην Ελλάδα το περιμένουμε τέλη του έτους.