Τα πάντα για το 2017 Jeep Compass!


Το νέο SUV της Jeep έρχεται για να πρωταγωνιστήσει προτάσσοντας το δυναμικό του χαρακτήρα.

  • 17/3/2017

Το εντελώς νέο Jeep Compass που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, είναι το νέο Compact SUV της Jeep που συνδυάζει την πολυτέλεια, την τεχνολογία και μία πλειάδα ενεργητικών και παθητικών  συστημάτων υποστήριξης με την θρυλική εκτός δρόμου ικανότητα των Jeep.

Όλα τα παραπάνω, συνυπάρχουν εντυπωσιακά σε ένα όχημα με ξεχωριστή και διαχρονική σχεδίαση που αποπνέει το συναίσθημα Jeep σε υπερθετικό βαθμό.

Το νέο Compass, είναι ένα αυθεντικό Jeep άμεσα αναγνωρίσιμο, το οποίο ενσωματώνει δυναμικά όλα τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της εμβληματικής φίρμας.

Τα τραπεζοειδή ανοίγματα στους θόλους εντείνουν τον δυναμικό χαρακτήρα του, οι λεπτομέρειες από γυαλιστερό μαύρο στα εμπρός φωτιστικά σώματα, τη μάσκα της Jeep, τις κολώνες του παρ-μπριζ και την οροφή, τονίζουν την premium πλευρά του, ενώ η επικλινής οροφή δίνει τον σπορ τόνο χωρίς να μειώνει το διαθέσιμο χώρο για τους επιβάτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΤΗΣ JEEP ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ ΜΕ ΤΟ NEO RENEGADE

 

Premium αίσθηση στο εσωτερικό

Στο σαλόνι του νέου Jeep Compass οι επιβάτες θα ανακαλύψουν το πραγματικό νόημα της έννοιας premium. Τα ποιοτικά υλικά, η εργονομία και η απόλυτη συναρμογή απογειώνουν τις αισθήσεις αλλά και την καθημερινή εμπειρία οδήγησης.

Ο οδηγός έχει μπροστά του έναν εντυπωσιακής σχεδίασης πίνακα οργάνων που ενσωματώνει μία έγχρωμη οθόνη LED διάστασης έως 7 ιντσών στην οποία θα μπορεί να απεικονίζει ανά πάσα στιγμή τις πληροφορίες που τον ενδιαφέρουν.

Στο κέντρο της στιβαρής αλλά πολυτελούς κονσόλας, το χαρακτηριστικά-Jeep τραπεζοειδές πλαίσιο, φιλοξενεί την μέχρι και 8,4 ιντσών οθόνη αφής του συστήματος infotainment U Connect νέας γενιάς συμβατά με Apple CarPlay και Android Auto για απόλυτη συνεργασία με κινητά τηλέφωνα.

Λίγο πιο χαμηλά, αλλά πάντα σε απόσταση αναπνοής από τα δάκτυλα του οδηγού, βρίσκονται ο περιστροφικός διακόπτης του συστήματος τετρακίνησης, τα χειριστήρια του κλιματισμού, οι θύρες σύνδεσης και φόρτισης φορητών συσκευών και το κουμπί του ηλεκτρικού χειρόφρενου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΤΗΣ JEEP ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ ΜΕ ΤΟ NEO RENEGADE

 

Εκδόσεις- Κινητήρες – Μετάδοση

Το Jeep Compass θα διατίθεται στις εκδόσεις Sport, Longtitude, Limited (η πληρέστερη όσον αφορά τον εξοπλισμό) και Trailhawk (η ικανότερη εκτός δρόμου έκδοση, με αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 2.5 εκ.)

Η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε, κινητήρες βενζίνης και diesel από 1.4 μέχρι και 2 λίτρα, χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή 9τάχυτο αυτόματο, τετρακίνηση ή κίνηση σε δύο τροχούς, προσφέρει 6 συνδυασμούς μηχανικών συνόλων ικανούς να καλύψουν κάθε ανάγκη μετακίνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΤΗΣ JEEP ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ ΜΕ ΤΟ NEO RENEGADE

 

Jeep Active Drive - Jeep Selec-Terrain

Το νέο Jeep Compass είναι το πιο ικανό εκτός δρόμου όχημα της κατηγορίας του. Εξοπλίζεται με δύο συστήματα μόνιμης τετρακίνησης, το Jeep Active Drive και το Jeep Active Drive Low (με 20:1 crawl ratio), τα οποία μπορούν ανά πάσα στιγμή να διαθέσουν το 100% της διαθέσιμης ροπής στον τροχό που την χρειάζεται. Και τα δύο, ενσωματώνουν το σύστημα διαχείρισης πρόσφυσης  Jeep Selec-Terrain που προσφέρει 5 διαφορετικές ρυθμίσεις λειτουργίας του συστήματος μετάδοσης κίνησης. Επιλέγοντας Auto, Snow, Sand, Mad ή Rock (η τελευταία μόνο στο Trailhawk) ο οδηγός θα μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε έδαφος και να κινηθεί με άνεση σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Τα συστήματα τετρακίνησης του Jeep Compass προσφέρουν απόλυτη ασφάλεια εκτός δρόμου αλλά και οικονομία καθώς είναι εξοπλισμένα με ένα έξυπνο σύστημα άμεσης αποσύνδεσης του πίσω άξονα το οποίο απεμπλέκει την τετρακίνηση όταν δεν απαιτείται και την επαναφέρει ακαριαία όταν χρειαστεί, ανεξαρτήτως ταχύτητας και χωρίς καμία εμπλοκή του οδηγού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΤΗΣ JEEP ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ ΜΕ ΤΟ NEO RENEGADE

 

Ασφάλεια 

H ασφάλεια οδηγού και επιβατών είναι κεφαλαιώδους σημασίας για τους σχεδιαστές της Jeep οι οποίοι εξόπλισαν το Compass με έναν κλωβό ασφαλείας από ατσάλι υψηλής αντοχής σε ποσοστό άνω του 65% και με περισσότερα από 70 συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.

Σε αυτά μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται: Ειδοποίηση επερχόμενης εμπρόσθιας σύγκρουσης, σύστημα διατήρησης πορείας στην λωρίδα, ειδοποίηση τυφλών σημείων και παρακολούθηση κάθετης κίνησης κατά το ξεπαρκάρισμα, κάμερα υποβοήθησης στάθμευσης, σύστημα υποβοήθησης παράλληλης και κάθετης στάθμευσης, ενεργό cruise control, και σύστημα ευστάθειας ESC με σύστημα αποφυγής ανατροπής.

Το νέο μοντέλο στοχεύει να πρωταγωνιστήσει στα Compact SUV, την κατηγορία που οι οδηγοί παγκοσμίως επιλέγουν συνειδητά και που αναμένεται να φτάσει τα 7.5 εκατομμύρια πωλήσεις μέχρι το 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΤΗΣ JEEP ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ ΜΕ ΤΟ NEO RENEGADE

 

Κινητήρες-Μετάδοση νέου Jeep Compass

Εκδόσεις Βενζίνης

1.4L MultiAir2 με Stop&Start, 140 ίππων, FWD με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων

1.4L MultiAir2 με Stop&Start, 170 ίππων, 4WD με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9 σχέσεων

Εκδόσεις Diesel

1.6L MultiJetII με Stop&Start, 120 ίππων, FWD με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων

2.0L MultiJetII με Stop&Start, 140 ίππων, 4WD με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων

2.0L MultiJetII με Stop&Start, 140 ίππων, 4WD με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9 σχέσεων

2.0L MultiJetII με Stop&Start 170 ίππων, 4WD/Low με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9 σχέσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΤΗΣ JEEP ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ ΜΕ ΤΟ NEO RENEGADE