Το 2017 VW Golf ήρθε στην Ελλάδα: Από 16.450 ευρώ με εξοπλισμό-έκπληξη!


Το νέο Volkswagen Golf ήρθε στην Ελλάδα, με βελτιωμένη σχεδίαση, προηγμένους κινητήρες, ευφυή συστήματα υποστήριξης, μία νέα γενιά συστημάτων ενημέρωσης/ψυχαγωγίας και περισσότερες λειτουργίες.

  • 21/3/2017

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ, ΦΩΤΟ: Γ.&Χ. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑΚΗΣ

Η σχεδίαση του ανανεωμένου Golf διαθέτει πολυάριθμες, νέες λεπτομέρειες. Νέοι προφυλακτήρες, νέοι προβολείς (αλογόνου και LED), νέα πίσω φώτα LED και νέες ζάντες.

Στο μπροστινό μέρος, το πάντρεμα της μάσκας και των προβολέων είναι το στοιχείο διαφοροποίησης. Η κάτω χρωμιωμένη λωρίδα της μάσκας συνεχίζεται αριστερά και δεξιά σαν στοιχείο χρωμίου που επεκτείνεται μέσα από τα φώτα ημέρας LED και τους full-LED προβολείς. Οι προβολείς LED του νέου Golf, που περιλαμβάνονται στο βασικό ή προαιρετικό εξοπλισμό, ανάλογα με την έκδοση, αντικαθιστούν τους προβολείς xenon. Ανασχεδιασμένες είναι οι εισαγωγές αέρα στο κάτω τμήμα του προβολέα που τονίζουν το πλάτος του Golf. Η μάσκα των εκδόσεων Trendline, Comfortline και Highline υιοθετεί σχεδίαση τύπου γρίλιας, ενώ στα μοντέλα GTI και GTD και στο Alltrack, αντίστοιχα είναι τύπου πλέγματος. Σε εκδόσεις με Adaptive Cruise Control (ACC) και /ή Front Assist με City Emergency Braking και παρακολούθηση πεζών και σε όλες τις εκδόσεις TDI, TSI, φυσικού αερίου, GTD και GTI ο αισθητήρας ραντάρ σε αυτά τα συστήματα δεν είναι πλέον ορατός στην εισαγωγή του προφυλακτήρα, αφού είναι κρυμμένος πίσω από το σήμα της VW στη μάσκα.

Το πίσω τμήμα επίσης αποκτά πιο ελκυστικό στυλ. Στο εξής, όλες οι εκδόσεις Golf και Golf Variant εφοδιάζονται με πίσω φώτα full-LED. Επίσης, η κορυφαία έκδοση πίσω φώτων full-LED διαθέτει «ρέοντα» φλας. Οπτικά αυτή η έκδοση μπορεί να αναγνωρίζεται από μία ημιδιαφανή λευκή λωρίδα LED που γίνεται πορτοκαλί όταν αναβοσβήνει.

Golf Variant και Golf Alltrack. Η γκάμα εκδόσεων του Golf κατά παράδοση περιλαμβάνει το Golf Variant. Ο νέος πίσω προφυλακτήρας, ειδικότερα, χαρίζει στο Golf Variant ακόμα μεγαλύτερο μήκος και πιο ελκυστική εμφάνιση. Τα πίσω φώτα full-LED, που διατίθενται στάνταρ με αυτή την έκδοση, εναρμονίζονται άριστα με αυτή την εμφάνιση. Όπως το Passat Variant, το Golf Variant διατίθεται επίσης με προαιρετικά, κομψά, τραπεζοειδή χρωμιωμένα διακοσμητικά που ενσωματώνονται στο διαχύτη.

Golf GTI, Golf GTD και Golf GTD Variant. Το Golf GTI αναγνωρίζεται από την κόκκινη λωρίδα της μάσκας. Η εγκάρσια μπάρα της μάσκας και τα μικρά πλευρικά πτερύγια των διπλών προβολέων LED που περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό των GTI συνδυάζουν το κόκκινο με το χρώμιο. Στα Golf GTD και GTD Variant, η εγκάρσια μπάρα και τα  πτερύγια είναι πλήρως χρωμιωμένα. Πίσω, όλα τα GTI και GTD του 2017 έχουν επίσης νέους προφυλακτήρες και πίσω φώτα full-LED στο βασικό εξοπλισμό τους. Το Golf GTI χρησιμοποιεί χρωμιωμένες απολήξεις εξαγωγής μεγαλύτερης διατομής.

 

Εσωτερικό

Η ανανέωση του Golf στο εσωτερικό δεν περιορίζεται μόνο στις νέες επενδύσεις θυρών, στο κάλυμμα του επιλογέα ταχυτήτων, στην κεντρική κονσόλα ή στα νέα καλύμματα των καθισμάτων. Τη προσοχή τραβά κυρίως η φιλοσοφία ψηφιακής απεικόνισης και ελέγχου που έχει επεκταθεί σε ακόμα περισσότερους τομείς.

Το Golf γίνεται το πρώτο μικρομεσαίο αυτοκίνητο παγκοσμίως που προσφέρει έλεγχο λειτουργιών μέσω χειρονομιών. Παράλληλα, η Volkswagen έχει αναβαθμίσει όλη τη γκάμα συστημάτων infotainment. Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά τους είναι η προηγμένη σχεδίαση, οι μεγαλύτερες οθόνες αφής, και - για το κορυφαίο μοντέλο Discover Pro – σύστημα ελέγχου μέσω χειρονομιών που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην κατηγορία του Golf και το Active Info Display του Golf είναι ένας πλήρως ψηφιοποιημένος πίνακας οργάνων με πολυάριθμες διαδραστικές λειτουργίες, όπου όλα τα όργανα προβάλλονται εικονικά στην έγχρωμη οθόνη 12,3-ιντσών ανάλυσης 1.440 x 540 pixel.

Ταυτόχρονα, η γκάμα διαδικτυακών υπηρεσιών και εφαρμογών App Connect έχει επεκταθεί. Για παράδειγμα, η πόρτα του σπιτιού θα μπορεί να ανοίγει από απόσταση μέσω DoorBird και MirrorLink επιτρέποντας την παράδοση ενός πακέτου από την υπηρεσία διανομών εάν δεν βρίσκεται κανείς στο σπίτι. Χάρη στο DoorBird, θα δημιουργείται αυτόματα μια σύνδεση βίντεο μεταξύ αυτοκινήτου και σπιτιού όποτε κάποιος χτυπά το κουδούνι.

 

Νέοι κινητήρες και νέο 7-τάχυτο κιβώτιο DSG

Ο νέος βασικός βενζινοκινητήρας – ο υπερτροφοδοτούμενος άμεσου ψεκασμού 1.0 TSI με 63 kW/85 PS – σημειώνει κατανάλωση 4,8 l/100 km, ενώ ο ίδιος κινητήρας διατίθεται με απόδοση 110 ίππους.

Στο νέο Golf κάνει ντεμπούτο ο νέος υπερτροφοδοτούμενος “1.5 TSI Evo” – ένας ακόμα πιο εξελιγμένος τετρακύλινδρος κινητήρας που αποδίδει 110 kW/150 PS και υιοθετεί Active Cylinder Management (ACT), ενώ θα ακολουθήσει σύντομα μία έκδοση BlueMotion με 96 kW/130 PS.

Επίσης διατίεται με κινητήρα diesel 1.6 ΤΔΙ 115 PS. Παράλληλα, η Volkswagen ενίσχυσε το Golf GTI, που τώρα αποδίδει  169 kW/230 PS στη βασική εκδοχή του. Ένα νέο 7-τάχυτο DSG συμβάλλει στην περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης μέχρι 0,3 l/100 km. Όλα τα Golf υιοθετούν επίσης BlueMotion Technologies – ένα σύστημα stop-start system και ένα πρόγραμμα για την ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση.

 

Συστήματα υποβοήθησης

Το Volkswagen Golf ήταν ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα της κατηγορίας του, το οποίο διέθετε σύστημα αυτόματης προσαρμογής της απόστασης από το προπορευόμενο όχημα (ACC), σύστημα Front Assist με λειτουργία έκτακτης ανάγκης City, Lane Assist, αισθητήρα Blind Spot, υποβοήθηση ασφαλούς εγκατάλειψης θέσης στάθμευσης, Park Assist, σύστημα προειδοποίησης για την κούραση του οδηγού, κάμερα οπισθοπορείας (Rear View), σύστημα αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας, φρένο αποφυγής μαζικών συγκρούσεων (multi collision brake) και σύστημα σταθεροποίησης ρυμουλκού. Ακριβώς σε αυτόν τον τομέα εστιάζει και το τελευταίο, αναβαθμισμένο Golf.

Με τη γενιά του 2017 η Volkswagen επεκτείνει το πρόγραμμα των συστημάτων υποβοήθησης με το σύστημα που βοηθά τον οδηγό σε συνθήκες αυξημένης κίνησης, με το νέο σύστημα αναγνώρισης πεζών για το Front Assist με τη λειτουργία City Emergency Brake, με το Trailer Assist, που ελέγχει καλύτερα την πορεία του ρυμουλκούμενου οχήματος (για πρώτη φορά στην κατηγορία) και το Emergency Assist. Επιπλέον, η προληπτική προστασία των επιβατών (PreCrash) εξελίχθηκε περαιτέρω.

 

Διαθέσιμες εκδόσεις

Τρεις εκδόσεις διατίθενται με το λανσάρισμα του νέου Golf: Comfortline, Generation, Highline. H βασική έκδοση δεν είναι διόλου βασική σε εξοπλισμό καθώς μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: στάνταρ φώτα ημέρας LED, πίσω φώτα τεχνολογίας LED, 7 αερόσακοι, ESP (ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας) με λειτουργία σταθεροποίησης ρυμουλκούμενου, ΑΒS με Brake Assist (Σύστημα ενίσχυσης της πέδησης), ASR (Σύστημα αντιολίσθησης κατά την επιτάχυνση), MSR (Σύστημα αντιολίσθησης κατά την επιβράδυνση με απότομο κατέβασμα ταχύτητας), EDL (Ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό), Adaptive Cruise Control & Speed Limiter, Front Assist (Σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου) με City Emergency Braking (Σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης) και Pedestrian Monitoring (Λειτουργία αναγνώρισης πεζών), Σύστημα αποφυγής πολλαπλών συγκρούσεων Multicollision Brake, Προληπτικό σύστημα προστασίας επιβατών Pre-Crash, Σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού Fatigue Detection, XDS Ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό, Αισθητήρες φωτεινότητας & βροχής και αντιθαμβωτικός εσωτερικός καθρέπτης. Επίσης Σύστημα Infotainment COMPOSITION COLOR που περιλαμβάνει έγχρωμη οθόνη αφής 6,5 ιντσών / Radio / MP3 / 4 ηχεία / 4x20 Watt / Θύρα SD card / Aux In.

Η βασική έκδοση για το πεντάθυρο Golf 1.0 TSI 85 PS Comfortline είναι 17.400 ευρώ, τιμή εξαιρετικά ελκυστική για τον εξοπλισμό.

Περισσότερα για το νέο VW Golf μπορείτε να διαβάσετε στο τεύχος του Απριλίου του Car and Driver που θα κυκλοφορήσει στις 2/4 με το Έθνος της Κυριακής.