Το GT Supra Racing Concept προετοιμάζει το έδαφος (video)


Στην Γενεύη παρουσιάστηκε πριν από λίγη ώρα η πρωτότυπη αγωνιστική Supra που βλέπετε πάνω στην οποία θα βασιστεί το μοντέλο παραγωγής που θα ακολουθήσει μέσα στην χρονιά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 6/3/2018

Ένα από τα σπορ μοντέλα που θα πυροδοτήσουν και πάλι το πάθος για την γρήγορη οδήγηση δεν είναι άλλο από τη νέα Supra που σε τελικό στάδιο θα δούμε προς τα τέλη της τρέχουσας χρονιάς. Προς το παρόν οι Ιάπωνες παρουσίασαν στην Γενεύη την αγωνιστική εκδοχή που έχει μήκος στα 4,574 μέτρα, πλάτος στα 2,048 και το ύψος στα 1,23. Το μεταξόνιο είναι στα 2,47 μέτρα και αυτά είναι τα μοναδικά τεχνικά χαρακτηριστικά που ανακοινώνει επίσημα η Toyota.

Σχετικά με το Supra Racing Concept οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους. Πρόκειται για ένα «πιστάδικο» αγωνιστικό στα χρώματα της Gazoo Racing από το οποίο δεν απουσιάζει σχεδόν τίποτα με το μάτι να πέφτει στο ντοπαρισμένο αεροδυναμικό πακέτο, στην τεράστια πίσω πτέρυγα, στις ζάντες της BBS, στα φρένα της Brembo Racing κ.α. Στο race εσωτερικό με τα μπάκετ την επιμέλεια έχει αναλάβει η OMP.

H κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς με τον κινητήρα να βρίσκεται μπροστά. Εδώ να υπενθυμίσουμε πως φήμες κάνουν λόγο για βασική έκδοση στα 2.000 cc (η κορυφαία εκδοχή θα έχει περίπου 350 άλογα), ενώ η νέα Supra θα αποτελεί συμπαραγωγή με την επόμενη BMW Ζ4. 

Τέλος, η Toyota ανακοίνωσε πως το GR Supra Racing θα είναι διαθέσιμο στο επόμενο update για το γνωστό βιντεοπαιχνίδι Gran Turismo ώστε να το απολαύσει ο καθένας. Εννοείται, εικονικά και από τον καναπέ του…