Το Nissan Xmotion προλογίζει τα μελλοντικά SUV της μάρκας


Στην έκθεση του Detroit παρουσιάστηκαν αρκετά concept cars και ένα από αυτά που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση ήταν το Xmotion της ιαπωνικής μάρκας.

  • 16/1/2018

Έχοντας ως βάση το πρωτότυπο IDx που παρουσιάστηκε πριν από μερικά χρόνια η Nissan πειραματίζεται με την αισθητική που θα ακολουθήσει στα επόμενα χρόνια. Αυτό τουλάχιστον ισχύει για το πομπώδες σχεδιαστικά Xmotion μέσω του οποίου προφανώς οι Ιάπωνες βολιδοσκοπούν τις αντιδράσεις του κοινού για το επόμενο μεγάλο SUV που θα λανσάρουν στην βορειοαμερικανική αγορά προς τα τέλη της δεκαετίας.

Και αν η εξωτερική σχεδίαση σας φαίνεται κάπως υπερβολική, τι να πει κανείς για το άκρως φουτουριστικό εσωτερικό με το ταμπλό να καλύπτεται από μία σειρά από οθόνες. Το τιμόνι που μοιάζει περισσότερο με πηδάλιο δεν θα χρειάζεται να το ακουμπά συχνά ο οδηγός μιας και υποθετικά το Xmotion θα ανήκει στην αυτόνομη οδήγηση του πιο προηγμένου επιπέδου ProPILOT.

Φυσικά υπάρχει πλήρης υποστήριξη φωνητικών και ανέπαφων εντολών, όπως και αναγνώριση δαχτυλικών αποτυπωμάτων που καταργεί το παραδοσιακό κλειδί. Στο ομολογουμένως περίεργο θάλαμο των επιβατών η διάταξη είναι 4+2. Πάντως το Xmotion πρόκειται καθαρά για μία σχεδιαστική σπουδή μιας και η Nissan δεν ανακοινώνει κανένα στοιχείο για το σύστημα πρόωσης. Ν.Μ.