Vision Mercedes-Maybach 6: Αποκάλυψη τώρα!


Ακόμα δεν προλάβαμε να δούμε καλά καλά τα πρώτα «teaser» του πολυτελέστατου πρωτότυπου coupe και διέρρευσαν στο διαδίκτυο οι πρώτες φωτογραφίες της εντυπωσιακής Vision Mercedes-Maybach 6.

  • 18/8/2016

Ακόμα δεν προλάβαμε να δούμε καλά καλά τα πρώτα «teaser» του πολυτελέστατου πρωτότυπου coupe και διέρρευσαν στο διαδίκτυο οι πρώτες φωτογραφίες της εντυπωσιακής Vision Mercedes-Maybach 6.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Το ντεμπούτο του πρωτότυπου έχει προγραμματιστεί για το Pebble Beach Concours d'Elegance, αλλά όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες του θέματος η Mercedes τελικά δεν κατάφερε να κρατήσει... κρυφό το πολυτελέστατο coupe των 6 μέτρων μήκους μέχρι την επίσημη παρουσίασή του.

Ο Γερμανός κατασκευαστής είχε δώσει στη δημοσιότητα κάποια teaser τα οποία ουσιαστικά μας έδιναν μία ιδέα για το πως θα είναι το πρωτότυπο της Mercedes-Maybach και είχε ανακοινώσει το μέρος που θα γίνει το ντεμπούτο του.

Όπως ήταν αναμενόμενο το εντυπωσιακό coupe διαθέτει πολύ δυναμική σιλουέτα, όπως μας έχει συνηθίσει η Mercedes σε ανάλογα πρωτότυπα του παρελθόντος, συμπεριλαμβανομένων των Maybach Excelero του 2004 και του Vision Grand Turismo.

Είναι άγνωστο ακόμα τι υπάρχει κάτω από το καπό του μεγαθηρίου. Το μακρύ καπό πάντως θυμίζει τις ένδοξες Mercedes του παρελθόντος, ενώ ολόκληρο το εμπρός μέρος ουσιαστικά καλύπτεται από την μεγάλη μάσκα με το χρώμιο και τις κάθετες γρίλιες η οποία πλαισιώνεται από τα λεπτά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED.  

Στο πολυτελέστατο εσωτερικό η είσοδος γίνεται από τις θύρες τύπου «gullwing» και το μίνιμαλ ενισχύει το hi-tech με τους επιβάτες να μοιάζουν εντελώς προστατευμένοι από το εξωτερικό περιβάλλον. Μιλάμε για έναν... ναό της τεχνολογίας με το τεράστιο head-up display να καλύπτει ολόκληρο το παρμπρίζ, την κεντρική κονσόλα να είναι υπερυψωμένη και να διαθέτει γυάλινο τμήμα με ορατές οπτικές ίνες, ενώ μία τεράστια οθόνη... τρέχει από το ταμπλό περιμετρικά της καμπίνας και φτάνει μέχρι και στα πάνελ των θυρών. Η απουσία πάντως κεντρικού τούνελ μετάδοσης υπονοεί ότι η κίνηση μπορεί να προέρχεται από ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένους στους τροχούς.  

Η high-tech αίσθηση ενισχύεται ακόμα περισσότερο από τις «touch» επιφάνειες καθώς η μεγάλη οθόνη μοιάζει να είναι αφής και να ενσωματώνει όλα τα χειριστήρια ακόμα και αυτά για τη ρύθμιση των καθισμάτων. Μείνετε δικτυωμένοι για περισσότερες πληροφορίες για το εντυπωσιακό πολυτελέστατο coupe της Mercedes-Maybach στην επίσημη αποκάλυψή του σε λίγες μέρες.