Vision Mercedes-Maybach 6 με 750 ίππους! (video)


Υπερ-πολυτελές πρωτότυπο με 750 "ηλεκτρικούς" ίππους και τετρακίνηση...

  • 30/9/2016

Η επίσημη αποκάλυψη του πολυτελέστατου 2+2 θέσεων πρωτότυπου coupe έγινε στο Monterey και τώρα το βλέπουμε στο Παρίσι.

Όπως αποκαλύπτει και το ίδιο του το όνομα, μιλάμε για ένα luxury coupe σχεδόν 6 μέτρων μήκους (5,7 m για την ακρίβεια)!

Η εντυπωσιακή από κάθε άποψη δημιουργία ουσιαστικά μας προϊδεάζει για το πως θα μπορούσε να είναι μία μελλοντική Maybach. Μιλάμε για ένα πιο εντυπωσιακό και εκλεπτυσμένο σχέδιο σε σχέση με τα sedan της Maybach, με λεπτά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED τόσο εμπρός όσο και πίσω και μία τεράστια μάσκα με χρώμιο και κάθετες γρίλιες να δεσπόζει στο εμπρός μέρος.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Ελεύθεροι από τις δεσμεύσεις που συχνά προκαλούν τα οχήματα που πρέπει να περάσουν από τη γραμμή παραγωγής, οι σχεδιαστές της Mercedes είχαν το πράσινο φως να σχεδιάσουν από λευκή κόλλα χαρτί την Maybach 6 έτσι ώστε να μην μοιάζει με οτιδήποτε άλλο υπάρχει... εκεί έξω!

Ύστερα από έναν αριθμό από teasers και διαρροές φωτογραφιών η Mercedes έδωσε ένα τέλος στο... θρίλερ της αποκάλυψης της Vision Mercedes-Maybach 6.

Και η αλήθεια είναι ότι πέτυχαν διάνα! Το μακρύ καπό αμέσως τραβάει τα βλέμματα όπως και η τεράστιες ζάντες 24 ιντσών (!), που είναι εμπνευσμένες από το πρωτότυπο που είχε παρουσιάσει η εταιρία στη Φρανκφούρτη πέρσι τον Σεπτέμβριο.

Η ισχύς της Mercedes-Maybach 6 προέρχεται από του ηλεκτρικούς σύγχρονους κινητήρες μόνιμου μαγνήτη, ένας για κάθε τροχό. Εκτός από το ότι μιλάμε για τετρακίνητο μοντέλο, αυτό σημαίνει ότι η συνολική ισχύς του συστήματος αγγίζει τους 750 ίππους! Σε συνδυασμό με τις μπαταρίες των 80 kWh που είναι τοποθετημένες στο πάτωμα του εντυπωσιακού coupe, το κλασικό 0-100 km/h πραγματοποιείται σε λιγότερο από 4 s ενώ η τελική ταχύτητα είναι περιορισμένη στα 250 km/h. Η αυτονομία του αμιγώς ηλεκτρικού σπορ οχήματος ξεπερνάει τα 500 km.

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία αυτού του ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης είναι ότι χρησιμοποιεί μία «quick-charge» λειτουργία. Η γερμανική εταιρία ισχυρίζεται ότι μέσω του συστήματος φόρτισης των 350 kWh, μπορεί μέσα σε μόλις πέντε λεπτά να φορτίσεις τις μπαταρίες για μία αυτονομία της τάξης των 100 km. Η Maybach 6 μπορεί να πραγματοποιήσει φόρτιση και μέσω τον συμβατικών συστημάτων φόρτιση ή και ασύρματα μέσω ενός ηλεκτρομαγνητικού setup.

360° lounge

Η εξωτερική εμφάνιση και η ηλεκτρική μετάδοση του πρωτότυπου δεν είναι τα μόνα highlight. Το μίνιμαλ, hi-tech και πολυτελέστατο εσωτερικό αξίζει την προσοχή μας. Το ταμπλό, τα πάνελ των θυρών και τα καθίσματα μοιάζουν νοητά να δένουν μεταξύ τους δημιουργώντας αυτό που η γερμανική φίρμα αποκαλεί «360° lounge». Οθόνες αφής και τεράστια head-up display που πιάνουν ολόκληρο το εμπρός παρμπρίζ, υλικά άριστης ποιότητα και ρέουσες σχεδιαστικές γραμμές δένουν μεταξύ τους δημιουργώντας ένα μοναδικό και άκρως εντυπωσιακό περιβάλλον που δεν νιώθεις στην παραμικρή λεπτομέρεια ότι ενέχει υπερβολές!

Και ενώ οι αντίπαλοι της Mercedes σιγά σιγά εγκαταλείπουν τα παραδοσιακά αναλογικά όργανα για την αντικατάσταση τους από οθόνες LCD, η Maybach 6 ένα σετ... παραδοσιακών κυκλικών οργάνων μπροστά από τον οδηγό. Ο πίνακας οργάνων βεβαίως προβάλει όλες τις... ζωτικές λειτουργίες του οχήματος αλλά και πληροφορίες από το σύστημα infotainment.

Video της Vision Mercedes-Maybach 6