VW Sedric: Αυτόνομο και ηλεκτρικό


Με το πρωτότυπο Sedric η VW μας προδιαθέτει για την επόμενη μέρα της αυτόνομης οδήγησης

  • 7/3/2017

Το Sedric είναι ένα πρωτότυπο με συμπαγείς διαστάσεις όχημα, που ενσωματώνει κορυφαίες τεχνολογίες στην κατεύθυνση της αυτόνομης οδήγησης αλλά και της ηλεκτροκίνησης.

Είναι δεδομένο πώς θα αποτελέσει τη βάση για την χρήση και από τα υπόλοιπα brands του ομίλου στο πλαίσιο της εξέλιξης και ανάπτυξη αντίστοιχων οχημάτων.

Το αμάξωμα του Sedric που δανείζεται το όνομά του από το αρτικόλεξο  Self-Driving Car διαθέτει περιμετρικά του πέντε scanners, επτά κάμερες και μια σειρά από επιπλέον αισθητήρες προκειμένου να υποστηρίζεται πλήρως το πρόγραμμα της αυτόνομης οδήγησης.

Τα πάντα λειτουργούν μέσω ενός διακόπτη που η εταιρεία ονομάζει OneButton και το οποίο «πιέζει» ο χειριστής να καλέσει την Sedric. Το πρωτότυπο προσφέρει πληροφορίες σχετικά με την ώρα της άφιξης, ενώ «δέχεται» και με φωνητικά μηνύματα «επικοινωνεί» με τους επιβάτες προκειμένου να ορίσουν έναν προορισμό, μια διαδρομή, κ.α.

Το Sedric είναι πλήρως ηλεκτρικά και διαθέτει μια καμπίνα με διάταξη 2 2 θέσεων. Καθότι είναι ένα πλήρως αυτόνομο όχημα δεν διαθέτει πεντάλ, τιμόνι και άλλα βασικά στοιχεία των συμβατικών αυτοκινήτων.

 

«Για μια καλύτερη ζωή»

Ο Διευθύνων σύμβουλος της VW Matthias Müller δήλωσε για το Sedric: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι τα πλήρως αυτοματοποιημένα οχήματα θα κάνουν τη ζωή στις πόλεις μας καλύτερη, πιο φιλική προς το περιβάλλον και πάνω από όλα ασφαλή. Το Sedric δίνει την πρώτη πρόγευση, σήμερα. Πολλά στοιχεία και τις λειτουργίες αυτού του concept car θα επανεμφανιστούν σε οχήματα από τις μάρκες μας τα επόμενα χρόνια».

Ο Διευθύνων σύμβουλος της VW Matthias Müller
Ο Διευθύνων σύμβουλος της VW Matthias Müller