ΤΕΥΧΟΣ IOYΛIOY 2017
FORMULA 1

Η θλιμμένη Πριγκίπισσα και ο αγέλαστος Kimi 29/5

  • img
  • img

ΦΩΤΟ: Scuderia Ferrari

Αγέλαστη ή ακριβέστερα ανέκφραστη μέσα σε ένα κόκκινο μακρύ φόρεμα, λίγους πόντους ψηλότερη από τον πρίγκιπα. Ο πιλότος το παρέλαβε αγέλαστος, ανέκφραστος κι’ αυτός μέσα στην κόκκινη άφλεκτη φόρμα της Scuderia, όπου ξεχώριζε ένα πράσινο τετράφυλλο σε λευκό φόντο. Πώς να εξηγούσες στον Νιcola Romeo, κάτι τέτοιο πριν ογδόντα χρόνια;

Πριγκίπισσα και πιλότος, αντάλλαξαν δυο άψυχα, μελαγχολικά σταυρωτά φιλιά. Πόσο πιο προφανές μπορεί να γίνει ό,τι κανείς δεν ήταν ευχαριστημένος με τον ρόλο του; 

Ένα χρυσό κλουβί, σαν μια επανάληψη του ρόλου της προκατόχου της, που από τις πεδιάδες της Πενσυλβάνια και τα στούντιο του Holywοod, ήρθε στο παλάτι της Μεσογείου, για την Charlene, και ένα χρυσό συμβόλαιο για το πιο ανέκφραστο βλέμμα στο παγκόσμιο μότορσπορ, εκείνο του Kimi. Αυτό που κάνουν το θα κυνηγούσαν μετά μανίας εκατομμύρια άνθρωποι, κι όμως αυτοί οι δυο, τουλάχιστον εκείνη τη στιγμή, φαίνονταν  δυστυχισμένοι.

Πρέπει να είναι τόσο βασανιστικό να περιορίζεις τη ζωή σου μέσα σε ένα πρωτόκολλο, κι άλλο τόσο θλιβερό να βλέπεις την ομάδα σου να πανηγυρίζει από κάτω, κι εσύ να είσαι ο χαμένος.

Τριάντα χρόνια νωρίτερα απορούσα με το ανέκφραστο του Βjorn Borg. Στις μέρες μας όχι. Από δίπλα τα πηδηματάκια του Γερμανού νικητή έλυναν  και άλλες απορίες. Το σύστημα είναι αδηφάγο, το περιτύλιγμα πρέπει να είναι ατσαλάκωτο. Η τελετουργία καταπίνει την ουσία, το θέαμα κυριαρχεί, η δημοσιότητα κατασπαράσσει το σύμπαν. 

Ευτυχώς, τελικά, που υπάρχει η μελαγχολική φιγούρα της πριγκίπισσας Charlene και η κατατονικά καταθλιπτική δημόσια εικόνα του πιλότου Kimi. Κάτι πρέπει να αντιστέκεται στην καταιγίδα του μάρκετιν. Έστω και ανέκφραστα, δημόσια, πρόσωπα.

Ζούμε σε ένα κόσμο που Κινέζοι θεατές στο GP της πατρίδας τους, κουνούν βρετανικές σημαίες και η κάμερα ταξιδεύει πάνω στα πλήθη των κερκίδων προσφέροντας μερικά δεύτερα παγκόσμιας προβολής. Περισσότερη συμμετοχή σε αυτή την ευτυχία, δύσκολα αντέχεται.

ΤΙΜΕΣ ΑΝΑ ΕΤΑΙΡΙΑ

ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΝΕΑ ΑΝΑ ΕΤΑΙΡΙΑ

LIFE NETWORK