Ο διαχρονικός κανιβαλισμός των media στον ανθρώπινο πόνο


Για τους ειδικούς και «ειδικούς» ο λόγος που για λίγα δευτερόλεπτα δημοσιότητας είπαν τα πάντα προκειμένου να ικανοποιήσουν… άπαντες.

Το Αποκριάτικο τριήμερο που πέρασε θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη μας από το ασύλληπτο τροχαίο που συνέβη στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών νέων ανθρώπων και ενός παιδιού. Ένα ατύχημα που άφησε πίσω του έναν τραγικό πατέρα που ίσως ποτέ στη ζωή του δεν θα μπορέσει να «χωνέψει» το παιγνίδι που του έπαιξε η μοίρα.

Θα μείνει όμως και για τον «κανιβαλισμό» που ακολούθησε από τους «επαγγελματίες» του είδους.

Δυστυχώς τον ανείπωτο πόνο αυτού του ανθρώπου δεν σεβάστηκε κανείς από τα media και αναφέρομαι στις τηλεοράσεις και τα sites, όπου ο καθένας αναπαρήγαγε ότι αρλούμπα μετάδιδε κάποιος λίγο πριν, στήνοντας και έναν άτυπο διαγωνισμό για το ποιος θα προκαλέσει περισσότερο.

Ακούσαμε για Υπάτη ως τόπο δυστυχήματος (καμία σχέση με το Ύπατο της Θήβας), για Cayenne, για ταχύτητα πάνω από 300 km/h που είχε αναπτύξει το όχημα (!), για «ληγμένα» λάστιχα και όποια άλλη θεωρία «πουλούσε» περισσότερο ανατριχίλα στον «πελάτη». Τον τηλεθεατή για να μείνει «καρφωμένος» στο χαζοκούτι και τον ιντερνετικό χρήστη για να κλικάρει κι άλλο.

Αυτόν, των ρυπο-κουτσομπολίστικων τηλεοπτικών εκπομπών και των «κατακίτρινων» site όπου η κλειδαρότρυπα και ο πόνος των άλλων είναι ο μόνος τρόπος για να βγάλουν το ψωμάκι τους.

Και δεν μιλάμε για τον κ. Ιαβέρη, που δικαιούται δια να ομιλεί, αλλά για τον κάθε «ειδικό» που εξέφραζε άποψη χωρίς ποτέ να έχει οδηγήσει αυτοκίνητο πάνω από 100 ίππους.

Και ως είθισται, στην… επαύριον που το θέμα δεν θα πουλάει, κανείς τους δεν θα ασχοληθεί με το τριτοκοσμικό σύστημα εκπαίδευσης οδηγών, την έλλειψη ενημέρωσης για την οδική ασφάλεια στα σχολεία και τον απαρχαιωμένο Κ.Ο.Κ. Κυρίως για την έλλειψη αυτοκινητικής και οδηγικής κουλτούρας στους πολίτες αυτής της χώρας.

Κατά την άποψή μου, εκεί θα πρέπει να αναζητηθούν τα αίτια από τους υπευθύνους. Αλλά τι λέω τώρα ο άνθρωπος…

Όλα τα υπόλοιπα, είναι απλώς για λαϊκή «κατανάλωση» και ειδικά σε μια κοινωνία με τεράστια οικονομικά και προβλήματα συνοχής.

Αναμενόμενη και η υπερβολή, αλλά δεν πρέπει να χαθεί η αξιοπρέπεια. Από κανέναν μας…