MG ZS EV: Τώρα και σε ηλεκτρική έκδοση με αυτονομία 440 km σούπερ ευρυχωρία


Το δημοφιλές B-SUV στη γκάμα της MG, το ZS, ξεκίνησε την πορεία του ως θερμικό και στη συνέχεια προστέθηκε στις επιλογές η κορυφαία, αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

  • 5/4/2024

Η εμβληματική φίρμα MG ήρθε και στη χώρα μας ταράζοντας τα νερά με μια πλήρη γκάμα μοντέλων και με μια πλειάδα συστημάτων κίνησης (θερμικά, Plug-in και αμιγώς ηλεκτρικά) και είναι ήδη ένα success story με βάση τις πωλήσεις. Από τα μοντέλα της θρυλικής φίρμας, ξεχωρίζουμε τα δύο αμιγώς ηλεκτρικά MG4 170PS 51 kWh και MG ZS EV που κάνουν την ηλεκτροκίνηση πιο προσιτή από ποτέ.

MG ZS EV: Μεγάλη αυτονομία, χώροι και ανέσεις και σε ανταγωνιστική τιμή 

«Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει», γι’ αυτό ο κατασκευαστής διατήρησε όλα τα θέλγητρα της θερμικής έκδοσης, αλλάζοντας ουσιαστικά μόνο το μπροστινό μέρος, όπου η διάτρητη μάσκα έχει «σφραγιστεί» και εκεί φιλοξενείται η υποδοχή φόρτισης.

Το μήκος φτάνει στα 4.323 mm, το μεταξόνιο στα 2.581 mm, ο χώρος αποσκευών ξεκινά από τα κορυφαία 448 L, ενώ ικανοποιητική είναι και η απόσταση του πατώματος από το έδαφος (161 mm). Το ZS EV είναι διαθέσιμο με δύο συνδυασμούς μπαταρίας-ηλεκτροκινητήρα. Στον πρώτο έχουμε ένα συσσωρευτή 51 kWh και έναν ηλεκτροκινητήρα 130 kW (176 PS) με αυτονομία 320 km.

Στη Long Range έκδοση έχουμε μπαταρία 72 kWh, ηλεκτροκινητήρα 115 kW (156 PS) και αυτονομία που φτάνει στα 440 km. Σε αμφότερες τις εκδόσεις η τοποθέτηση της μπαταρίας στο πάτωμα είναι τέτοια που δεν κλέβει χώρο για επιβάτες ή αποσκευές, ενώ η οδική συμπεριφορά του είναι εξαιρετικά συγκροτημένη και η ποιότητα κύλισης υψηλή. Η αρχική τιμή είναι 35.950 € (27.950 € με την επιδότηση) και, όπως το MG4, συνοδεύεται από το πρόγραμμα Triple 7.

Τιμή: Από 27.950 €

Αυτονομία: Έως 440 km

* Στις τιμές έχει υπολογιστεί το ποσό επιδότησης από το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2».