Abarth 595 Pista στη Γενεύη [photos]


Η έκδοση Pista ολοκληρώνει τη γκάμα του Abarth 595, η οποία περιλαμβάνει τρία επίπεδα εξοπλισμού (595, 595 Turismo και 595 Competizione) και διαθέτει πολλές επιλογές σε κινητήρες και δυνατότητες βελτιώσεων, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις του συγκεκριμένου κοινού.

  • 6/3/2017

Το Abarth 595 Pista, η νέα ειδική έκδοση του εμβλήματος της μάρκας, κάνει πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης

Το μοντέλο είναι διαθέσιμο σε δύο αμαξώματα, hatchback και cabrio, και σε 5 χρώματα: γκρι Campovolo, λευκό Gara, κόκκινο Abarth, γκρι Record και μαύρο Scorpione. Είναι εξοπλισμένο με τον ισχυρό κινητήρα 1,4 T-jet 160 HP που αποδίδει τη μέγιστη ροπή των 230 Nm στις 3000 σ.α.λ. και συνεργάζεται με το μηχανικό κιβώτιο 5-σχέσεων (ή προαιρετικά με αυτόματο σειριακό με paddles).

Η τελική ταχύτητα είναι 216 χλμ/ώρα και επιταχύνει από το 0-100 χλμ/ώρα σε 7,3", αποτελώντας την τέλεια πρόταση για όσους θέλουν να νιώσουν την έκρηξη αδρεναλίνης κατά την οδήγηση. Ο αγωνιστικός χαρακτήρας επιβεβαιώνεται και από άλλες τεχνικές λεπτομέρειες όπως διάτρητα αεριζόμενα δισκόφρενα (284x22 mm μπροστά και 240x11 mm πίσω), πίσω αμορτισέρ Koni με τεχνολογία FSD και σύστημα εξαγωγής Abarth Record Monza Dual Mode με τέσσερις απολήξεις.

Εξωτερικά, το Abarth 595 Pista ξεχωρίζει για τη δυνατότητα επιλογής χρώματος στα ένθετα διακοσμητικά των προφυλακτήρων, στα καπάκια των καθρεφτών και στις δαγκάνες φρένων (μαύρο, κόκκινο ή κίτρινο). Στο βασικό εξοπλισμό ανήκουν οι μαύρες ματ ζάντες αλουμινίου 17" "Formula" και τα φώτα ομίχλης, ενώ στην έκδοση cabrio στάνταρ είναι η ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη οροφή και οι πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος.

Η εικόνα του εσωτερικού είναι ολοκληρωμένη χάρη στα υφασμάτινα σπορ (ή δερμάτινα κατόπιν παραγγελίας) Abarth καθίσματα που ρυθμίζονται σε ύψος, τον πίνακα οργάνων με έγχρωμη οθόνη TFT 7", το γκρι ματ ταμπλό, το air condition και το σπορ δερμάτινο τιμόνι. Στον εξοπλισμό του Abarth 595 Pista περιλαμβάνεται και το προηγμένο σύστημα infotainment UconnectTM με HD οθόνη αφής 7", έξι ηχεία, Bluetooth® με audio streaming, θήρες USB/AUX και Live services.

Επιπλέον, το αυτοκίνητο διαθέτει σύστημα τηλεμετρίας, μέσω του οποίου ο οδηγός μπορεί να φορτώσει διάσημες πίστες από όλον τον κόσμο και να λάβει χρήσιμες πληροφορίες για να κερδίσει χρόνο στους γρήγορους γύρους, όπως γίνεται σε ένα video game.