Ανανέωση για το Audi A4


Η Audi παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή του μεσαίου της μοντέλου, η οποία θα πωλείται από το φθινόπωρο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 27/6/2018

Στο facelift του μεσαίου της μοντέλου, του Α4, προχωρά η Audi, προκειμένου να το φρεσκάρει και να το κάνει πιο ανταγωνιστικό. Έτσι λοιπόν το ανανεωμένο Α4 θα έχει καινούργιούς προφυλακτήρες μπροστά και πίσω, ενώ συνολικά το εμπρός του μέρος θα είναι πιο τονισμένο και δυναμικό. Ειδικά από τα επίπεδα εξοπλισμού design και sport, ενώ η S line με τη σειρά της θα έχει μια ακόμα πιο σπορ εικόνα. Με ειδικά σχεδιασμένους προφυλακτήρες και τονισμένους αεραγωγούς.

Ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού θα υπάρχουν οπτικές διαφοροποιήσεις και στη Singleframe μάσκα ενώ καινούργιο είναι το επίπεδο S line Competition. Το οποίο ξεχωρίζει οπτικά από τα σήματα της Audi στις πίσω πόρτες, τις κόκκινες δαγκάνες των φρένων καθώς και από την πίσω αεροτομή του RS για το Avant.

To S line Competition θα διαφοροποιείται και στο εσωτερικό του, κυρίως στις λεπτομέρειες, ενώ σε γενικές γραμμές ο διάκοσμος θα συνεχίσει χωρίς αλλαγές που θα άλλαζαν το όλο του στυλ. Ως είθισται το facelift θα συνδυαστεί με αναβάθμιση του συστήματος infotainment, καθώς και με προσθήκη και άλλων συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού. 

 Αξιοσημείωτο είναι πως όλες οι εκδόσεις θα είναι τεχνολογίας (mild hybrid) με σύστημα γεννήτριας/μίζας με ιμάντα. Έτσι, στην βάση δεν θα βρίσκεται ο 1.4 TFSI αλλά ο νέος 1.5 TFSI με 150 PS. Ο 2.0 TDI θα αποδίδει 122, 150 και 190 PS, ενώ η top έκδοση 3.0 TDI θα έχει 231 PS και 286 PS. Την ανανέωση -οι πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στη χώρα μας από το φθινόπωρο- θα ακολουθήσει φυσικά και το S4 και στην πορεία και το κορυφαίο της γκάμας, το RS4.