Ανανέωση για το Honda NSX


Το NSX μπορεί να ακούγεται τόσο «μακρινό» αλλά ακόμη και μία διακριτική ανανέωση είναι πάντοτε ενδιαφέρουσα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 27/8/2018

Στις ΗΠΑ κυκλοφορεί με τα σήματα της Acura και όπως είναι φυσικό ένα supercar με το τεχνολογικό υπόβαθρο του NSX έχει πάντοτε περιθώρια βελτίωσης και εξέλιξης. Έτσι, οι Ιάπωνες ανακοίνωσαν ένα νέο πορτοκαλί χρώμα με ίδιου χρώματος δαγκάνες για τους προαιρετικούς κάρμπον δίσκους των φρένων. Επίσης υπάρχουν διάφορες άλλες τονισμένες λεπτομέρειες όταν στο εσωτερικό κυριαρχεί μία νέα κατακόκκινη επένδυση αλκαντάρα.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν μικρές αναβαθμίσεις στο λογισμικό του υβριδικού συστήματος (ώστε να πληροί το Euro 6d υπάρχει και φίλτρο μικροσωματιδίων του V6) και της μετάδοσης Sport Hybrid SH-AWD. Αλλαγές υπάρχουν στην ανάρτηση, συγκεκριμένα στα ενεργητικά αμορτισέρ, στις πιο δύσκαμπτες (κατά 26% και 16% μπροστά και πίσω αντίστοιχα) αντιστρεπτικές ράβδους και διάφορες άλλες βελτιώσεις για βέλτιστο κράτημα.

Η Honda γνωστοποιεί πως στην πίστα της Suzuka το αναβαθμισμένο μοντέλο είναι περίπου 2 sec ταχύτερο από το προηγούμενο. Νέα είναι και τα ελαστικά του NSX με τα SportContact 6s της Continental, ενώ προαιρετικά υπάρχουν διάφορα πακέτα με κάρμπον αεροδυναμικά βοηθήματα.