Ανανέωση για το Hyundai i10 (video)


Το ανανεωμένο mini της κορεάτικης φίρμας κάνει το ντεμπούτο του στο Παρίσι.

  • 1/10/2016

Στο περίπτερο της Hyundai στο Paris Motor Show 2016 βρίσκεται το ανανεωμένο i10. Αυτό είναι το πρώτο facelift της δεύτερης γενιάς Hyundai i10 από τότε που λανσαρίστηκε πίσω στο 2013.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Παρότι οι αλλαγές δεν είναι και αυτό που λέμε... ριζικές, η Hyundai πιστεύει ότι το ανανεωμένο i10 θα αποτελέσει έναν ακόμα πιο δυνατό αντίπαλο απέναντι στα Kia Picanto, Volkswagen Up, Seat Mii και Skoda Citigo.

Στο εμπρός μέρος εκτός από τη νέα μάσκα οι σχεδιαστές πρόσθεσαν και δύο νέα φώτα ημέρας τεχνολογίας LED. Νέος είναι και ο προφυλακτήρας, αλλά και οι ζάντες 14 ιντσών. Νέος είναι και ο πίσω προφυλακτήρας, ενώ οι σχεδιαστικές αλλαγές σε αυτό το σημείο περιλαμβάνουν νέα υλικά και εσωτερική σχεδίαση για τα φωτιστικά σώματα, δύο στρογγυλά φώτα ομίχλης και μία μαύρη φάσα που τα περιβάλει.

Μεγαλύτερες αλλαγές υπάρχουν όμως στην καμπίνα των επιβατών. Τα highlight περιλαμβάνουν την νέα οθόνη αφής 7 ιντσών του συστήματος infotainment η οποία θα ανήκει στο βασικό εξοπλισμό των πιο πλούσιων εκδόσεων, ενώ είναι συμβατή τόσο με Apple CarPlay όσο και με Android Auto. Η Hyundai προσφέρει μάλιστα το σύστημα πλοήγησης με δωρεάν συνδρομή 7 χρόνων για το «traffic monitoring system» της εταιρίας.

Στα συστήματα ασφαλείας συμπεριλαμβάνονται πλέον και τα «front collision warning» και «lane departure warning» τα οποία λειτουργούν με αισθητήρες που λαμβάνουν στοιχεία από την εμπρός κάμερα.

Όσο αφορά την γκάμα των κινητήρων αυτή δεν έχει αλλάξει, με το i10 να διατίθεται με τους γνωστούς βενζίνης 1.0 και 1.25 που θα συνδυάζονται είτε με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων είτε με αυτόματο 4 σχέσεων.

 

Video του νέου Hyundai i10