Ανανέωση τώρα για την Porsche Macan (video)


Λίγο μετά το τελευταίο teaser έφτασε η ώρα της αποκάλυψης για την facelift εκδοχή της Macan που έγινε σήμερα στην Κίνα. Οι πωλήσεις στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν προς τα τέλη του χρόνου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 25/7/2018

Το best-seller της Porsche (από το 2014 έως σήμερα έχει ξεπεράσει τις 350.000 πωλήσεις) απέκτησε ένα πιο φρέσκο παρουσιαστικό με επανασχεδιασμένους LED προβολείς και πίσω φωτιστικά σώματα. Επανασχεδιασμένοι είναι και οι προφυλακτήρες με νέες εισαγωγές και στην μάσκα για καλύτερη αεροδυναμική. Οι αλλαγές δεν είναι πολύ μεγάλης έκτασης αλλά αρκούν για να δώσουν μια νέα ώθηση στο μικρότερο SUV της Porsche που οπτικά εναρμονίζεται με τις πιο πρόσφατες Cayenne και Panamera. Πολύ μεγαλύτερη είναι η αλλαγή στο πίσω μέρος που θυμίζει τις 718.

Στο εσωτερικό υπάρχουν σημειακές βελτιώσεις και αναβαθμίσεις όπως η μεγαλύτερη touchscreen που φτάνει έως 11 in και που συνδυάζεται με τελευταίας γενιάς σύστημα πολυμέσων και πλήρη υποστήριξη συνδεσιμότητας. Πλουσιότερος είναι ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας με υποστήριξη έξυπνου φωνητικού ελέγχου, ενώ το GT τιμόνι όπως και αρκετά άλλα σημεία μας παραπέμπουν στην 911.  

Εντύπωση προκαλεί πως η ανανεωμένη Macan παρουσιάστηκε στην Κίνα και ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί το παιχνίδι της αναμονής επειδή η Porsche έδωσε διάφορα στοιχεία (εικόνες και βίντεο) αλλά ακόμη δεν έχει πει κάτι για τους κινητήρες. Πάντως οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο V6 των 3,6 lt που χρησιμοποιείται στις Macan S, Macan GTS και Macan Turbo θα αντικατασταθεί από δύο διαφορετικούς V6 που έχουν εξελιχθεί και σε συνεργασία με την Audi.

Έτσι, η βασική δίλιτρη έκδοση θα αποδίδει όσο και πριν (περίπου 250 άλογα) και η Macan S με το V6 τρίλιτρο μοτέρ θα φτάνει τα 354 PS (με μονό turbo). Επίσης η Turbo με το νέο εξακύλινδρο των 2,9 lt θα έχει και αυτή αύξηση κατά 40 PS ανεβαίνοντας στους 440 PS. Η νέα Macan δεν θα έχει πετρελαιοκίνητη έκδοση (τουλάχιστον στην αρχή), ενώ μία υβριδική θα υπάρξει από την επόμενη νέα γενιά. Περισσότερα, προσεχώς.