Aston Martin V12 Vantage S Roadster: Η ταχύτερη ανοικτή Aston!


Δώδεκα κύλινδροι, 565 ίπποι και τελική ταχύτητα 323 χλμ./ώρα.

  • 16/7/2014

Χειροποίητη εξ ολοκλήρου και κατασκευασμένη στη Βρετανία, η Aston Martin V12 Vantage S Roadster -με το δωδεκακύλινδρο κινητήρα 565 ίππων, επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 4,0 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 323 χλμ./ώρα- είναι το ταχύτερο ανοικτό αυτοκίνητο που έχει παρουσιάσει ποτέ η εταιρεία.

Η roadster έκδοση της V12 Vantage S Coupe, που παρουσιάστηκε το 2013, έχει τον ίδιο ατμοσφαιρικό κινητήρα 6.0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει μέγιστη ροπή 620 Nm στις 5.750 στροφές ανά λεπτό - όμως με το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης της Bosch τα 510 Nm είναι διαθέσιμα κιόλας από τις 1.000 σ.α.λ.

Πέραν του κινητήρα, η Roadster έκδοση δανείζεται και τις αναρτήσεις της Coupe (που έχουν τρεις ρυθμίσεις: Normal, Sport, Track) και τα κεραμικά φρένα. Μια από τις τεχνολογίες που έχουν μεταγγιστεί από τους αγώνες αντοχής στη  V12 Vantage S Roadster είναι το νέο σύστημα μετάδοσης SportshiftIII επτά σχέσεων, το οποίο αντικαθιστά το προηγούμενο εξατάχυτο (και κατά 20 κιλά βαρύτερο) της V12 Vantage Roadster.

Οι αισθητικές της αλλαγές περιλαμβάνουν την εξειδικευμένη γρίλια με τιτάνιο και πλαίσιο από ανθρακονήματα, τις νέες ζάντες ελαφρού κράματος δέκα ακτινών και τους αεραγωγούς στο καπό. Το εσωτερικό διαφοροποιείται με ελαφρύτερα καθίσματα από ανθρακονήματα, άλλες λεπτομέρειες από ανθρακόνημα και, προαιρετικά, ποικίλους ιδιαίτερους χρωματισμούς.