Αυτό το Lada έχει 145 άλογα!


To Lada Vesta που παρουσιάστηκε στην Μόσχα είναι ίσως το πιο σπορ μοντέλο που έχει να επιδείξει η ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 31/8/2018

Πριν από μερικές μέρες είχαμε γράψει για το πρωτότυπο Lada 4x4 πάνω στο οποίο θα βασιστεί το επερχόμενο Niva. Τώρα ήρθε η ώρα να αναφερθούμε σε ένα διαφορετικό μοντέλο της ρωσικής εταιρίας το οποίο ονομάζεται Vesta Sport και ξεχωρίζει από ένα κόμπακτ σεντάν αμάξωμα. Το Vesta Sport βασίζεται στο κανονικό Vesta που κυκλοφορεί καιρό σε αρκετές αγορές της Ανατολικής Ευρώπης, αλλά το Sport θα είναι μόνο για την Ρωσία.

Εδώ όμως το βλέπουμε να έχει έναν πιο επιθετικό τόνο με ένα εμφατικό αεροδυναμικό σχήμα και μία διακριτική πίσω αεροτομή με το όλο πακέτο να συμπληρώνουν σπορ προφυλακτήρες και διπλές απολήξεις. Το ταμπλό είναι σύγχρονο με μία μεγάλη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα ενώ ο πίνακας οργάνων έχει τρία χωστά όργανα που παραπέμπουν σε ιταλική πρότυπα.

Το σασί είναι χαμηλωμένο κατά 16 mm για καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά, ενώ υπάρχουν δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς (και όχι ταμπούρα πίσω). Κάτω από το καπό υπάρχει ένας ατμοσφαιρικός τετρακύλινδρος 1.800άρης κινητήρας βενζίνης που αποδίδει 145 PS στις 6.000 rpm και 182 Nm στις 3.600 rpm. Συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων με την διαδικασία των 0-100 km/h να μην ξεπερνά τα 9,6 sec και η τελική να φτάνει τα 193 km/h. Όχι και άσχημα για Lada.