Βγάζει μάτια η Mercedes-AMG GT 63 S Edition 1


Η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε την έναρξη του τετράθυρου κουπέ της με την Edition 1 που μπορεί να αποκτήσει κανείς τους πρώτους 12 μήνες διαθεσιμότητες του μοντέλου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 8/5/2018

Μία έκδοση Edition 1 είναι διαθέσιμη μόνο για τον πρώτο χρόνο και από την  στιγμή που ξεκινά η παραγωγή μίας Mercedes. Ειδικά όταν πρόκειται για μια ισχυρή έκδοση όπως η GT 63 S Edition με τα 360 PS, το μοντέλο αποκτά και μία λίγο μεγαλύτερη, ίσως και συλλεκτική αξία. Εξωτερικά η Edition 1 διαφοροποιείται από το πιο βαρύ αεροδυναμικό πακέτο με ένα μεγαλύτερο μπροστινό splitter, νέο διαχύτη και μηχανικά ρυθμιζόμενη πίσω πτέρυγα που βελτιώνει ακόμη περισσότερο το downforce.

Γενικότερα υπάρχουν διάφορες αναβαθμίσεις με κεντρικό χρώμα το ανθρακί και στις αποχρώσεις του γραφίτη, ενώ την προσοχή τραβούν οι κίτρινες δαγκάνες. Στο εσωτερικό κυριαρχεί το δέρμα Nappa με τις επίσης κίτρινες ραφές και τα λιλά περιγράμματα να δημιουργούν μια πολύ όμορφη και δυναμική αντίθεση. Νέο είναι και το τιμόνι με επένδυση Dinamica, ενώ φυσικά υπάρχουν και τα απαραίτητα λογότυπα Edition 1.

Κάτω από το καπό υπάρχει ο απαράλλαχτος V8 των 4,0 lt που αποδίδει 639 PS που περνούν στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος AMG 4Matic και του αυτόματου κιβωτίου AMG με τις 9 σχέσεις. Η διαδικασία των 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 3,2 sec με την τελική να φτάνει τα 315 km/h. Η Mercedes-AMG GT 63 S Edition 1 θα πραγματοποιήσει την επίσημή πρεμιέρα της στον 24ώρο αγώνα του Nürburgring αυτή την εβδομάδα. Οι πρώτες παραδόσεις ξεκινούν τον Σεπτέμβριο.