Bramham BT62 με V8 κινητήρα και πάνω από 700 PS


Στις αρχές Μαΐου η νεοσύστατη εταιρία θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το πρώτο της supercar που θα κοστολογείται πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ και θα έχει στήσιμο πίστας.

  • 19/4/2018

Το πρόσωπο που υπάρχει πίσω από τη νέα εταιρία είναι ο πρώην οδηγός της Formula 1 και νικητής στο Le Mans, ο David Brabham, ο γιος του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Sir Jack. Στις αρχές του επόμενου μήνα η Brabham θα παρουσιάσει το BT62 του οποίου μπορείτε να δείτε το πίσω μέρος σε αυτή την teaser φωτογραφία με τα LED φωτιστικά σώματα και την τεράστια πτέρυγα να προεξέχει.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η Brabham BT62 θα έχει στήσιμο επικεντρωμένο για την πίστα και το απόβαρο δεν θα ξεπερνά τα 972 kg. Η αεροδυναμική της θα παράγει έως 1.200 kg κάθετου φορτίου και ο ατμοσφαιρικός V8 κινητήρας θα έχει χωρητικότητα 5.400 cc. Η Brabham κάνει λόγο για αναλογία 730 PS/tn, κάτι που σημαίνει πως η ονομαστική ισχύς του μοτέρ θα είναι στα 710 PS.

Οι επιδόσεις θα είναι αντάξιες ενός supercar όταν τα φρένα θα είναι κάρμπον με εξαπίστονες δαγκάνες μπροστά και πίσω. H ΒΤ52 θα έχει και συλλεκτική αξία μιας και θα κατασκευαστεί σε μόλις 70 αυτοκίνητα. Η ονομασία BT52 μας πηγαίνει πίσω στον χρόνο και σε μια σειρά μοντέλων της αρχέτυπης Brabham που είχε ιδρύσει ο Sir Jack Brabham με την πρώτη του συμμετοχή στην F1 το 1955 και πρώτη νίκη το 1959 στο Μονακό.