Διακριτική ανανέωση για την Mercedes-AMG C 43 4MATIC με 390 PS


Στο περίπτερο της Mercedes στο Σαλόνι της Γενεύης πέρα από τις ανανεωμένες στάνταρ εκδόσεις της C-Class θα βρίσκεται και η νέα εκδοχή της AMG C 43 4MATIC. Η οποία θα διακρίνεται από την ελαφρώς ανανεωμένη μάσκα και τους καινούργιους προφυλακτήρες της, ενώ θα είναι διαθέσιμη και ως station.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 5/3/2018

Στο εσωτερικό της ο πίνακας οργάνων είναι πλέον πλήρως ψηφιακός, ενώ ο εξοπλισμός πέρα από τα πολλά συστήματα υποβοήθησης και την πλήρη διασύνδεση smartphones περιλαμβάνει και αποκλειστικά στοιχεία των AMG. Όπως για παράδειγμα το AMG RIDE CONTROL, με τη δυνατότητα ρύθμισης της απόσβεσης μεμονωμένα για κάθε αμορτισέρ, το ειδικά εξελιγμένο σύστημα διεύθυνσης του εργοστασιακού βελτιωτή της μάρκας, καθώς και το AMG TRACK RACE. Το τελευταίο, όταν η C 43 χρησιμοποιείται σε πίστα, καταγράφει δεδομένα για την τυχόν αξιολόγηση του οδηγού.

Στα πλαίσια του facelift ο V6 των 3.000 cc με τα διπλά turbo έχει αυξήσει την απόδοσή του στα 390 PS ( 23 PS) και τα 520 Nm και συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο AMG Speedshift TCT 9G των 9 σχέσεων. Η τετρακίνηση 4MATIC κατανέμει τη ροπή στους άξονες σε ποσοστό 39:61 μπροστά και πίσω αντίστοιχα, προκειμένου να ενισχύεται ο σπορ προσανατολισμός και με τον τρόπο αυτό.   

Η ανανεωμένη Mercedes-AMG C 43 4MATIC έχει τελική ταχύτητα που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h, ενώ για το 0-100 km/h η λιμουζίνα χρειάζεται 4,7 sec και το station 4,8 sec.