Επίσημα teaser στοιχεία για το VW T-Cross (video)


Μετά από πολλές φήμες και διαδόσεις η γερμανική εταιρία επισφραγίζει την πρεμιέρα του T-Cross που θα γίνει τον Οκτώβριο στο σαλόνι του Παρισιού.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 3/7/2018

Για όσους δελεάζονται από τα crossover και το SUV από το ερχόμενο φθινόπωρο θα έχουν να υπολογίζουν σε μία ακόμη επιλογή που θα ενταχθεί στην γκάμα της VW. Ο λόγος για το T-Cross που θα είναι το μικρότερο SUV της γερμανικής μάρκας και που θα τοποθετείται κάτω από το T-Roc. Εδώ βλέπετε τις πρώτες επίσημες εικόνες και από όσο μπορούμε να διακρίνουμε το T-Cross θα έχει ένα πιο πρακτικό SUV στιλ με το μήκος του να βρίσκεται στα περίπου 4,107 m.

Το μπροστινό μέρος παραπέμπει στο T-Roc, ενώ περισσότερα μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο με την VW να κάνει ιδιαίτερο λόγο για τους χώρους και την πρακτικότητα του T-Cross. Το T-Cross θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB του νέου Polo και θα ανήκει στην ίδια υπό-κατηγορία με τα Seat Arona και το επερχόμενο Skoda. Το ταμπλό θα συνδυάζει την αισθητική και την τεχνολογία του Polo και του T-Roc, ενώ ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας θα διαθέτει όλα τα νέα συστήματα υποβοήθησης οδηγού.

Η γκάμα των κινητήρων θα ξεκινά από την έκδοση 1.0 TSI με 90 PS και 115 PS, ενώ ψηλότερα θα βρίσκεται ο 1.5 TSI με τους 150 PS. Η κορυφαία έκδοση θα έχει κάτω από το καπό της τον δίλιτρο TSI από το Polo GTI με τους 200 PS. Από πλευράς ντίζελ πιθανότατα να δούμε το νέο 1.600άρη TDI αρχικά με 95 PS και 115 PS, ενώ το T-Cross θα είναι αποκλειστικά προσθιοκίνητο. Αργότερα είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν υβριδικές plug-in εκδόσεις, αλλά περισσότερα θα ξέρουμε σύντομα αφού θα ακολουθήσουν και άλλα teaser στοιχεία.