Επίσημα το DS 3 Crossback (upd)


Μετά την διαδικτυακή παρουσίαση (είχε προηγηθεί διαρροή) του νέου μοντέλου της DS Automobiles ανακοινώθηκαν και επίσημα τα πρώτα στοιχεία για το κομψό SUV.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 13/9/2018

Όπως μπορούμε να δούμε στις φωτογραφίες οι ιθύνοντες του premium σήματος της Citroen τήρησαν την υπόσχεση τους και δημιούργησαν ένα ντιζαϊνάτο SUV με κόμπακτ διαστάσεις που θα αντιμετωπίσει το Audi Q2 και το MINI Countryman. Από μπροστά ξεχωρίζει η μεγάλη εμφατική μάσκα με την μεγάλη μάσκα και τους όμορφους προβολείς να δένουν αρμονική με τον επίσης μεγάλο προφυλακτήρα και τις εισαγωγές αέρα χαμηλότερα.

Το πίσω μέρος αποτελεί μία καλαίσθητη συνέχεια του όμορφου DS 3 Crossback και ξεχωρίζει από την κόμπακτ άποψη με μία ρίγα να γεφυρώνει τα φωτιστικά σώματα. Ανάλογα με την έκδοση υπάρχουν και διπλές απολήξεις, όπως στα μοντέλα των φωτογραφιών. Από το πλάι εντύπωση προκαλεί το νεύρο που εκτείνεται από την τελευταία πόρτα προς την μεσαία κολόνα ως ένδειξη διαφορετικότητας. Το μήκος του αμαξώματος ειναι στα 4,12 m, το πλάτος στα 1,79 m και το ύψος στα 1,54 m. 

Η εικόνα του εσωτερικού έχει μια πρωτότυπη σχεδιαστικά άποψη που γίνεται αντιληπτή κυρίως στην διάταξη ρόμβου όπως έχουν οι διακόπτες στην κεντρική κονσόλα και κάτω από την μεγάλη οθόνη αφής 10,3 in. Χαμηλότερα υπάρχει ένας πρωτότυπος επιλογέας κίνησης και γύρω του διακόπτες στο πρότυπο της DS. Από την θέση του οδηγού διακρίνεται το «κοφτό» τιμόνι και ο πίνακας οργάνων με το head up-display ψηλότερα. O χώρος αποσκευών φτάνει τα 350 lt.

Το DS3 Crossback είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρίας που στηρίζεται πάνω στη νέα πλατφόρμα CPM του γκρουπ που θα βασιστεί και το νέο Peugeot 208. Εκτός από τις συμβατικές 1.2 PureTech (με 100 PS και 130 PS) και 1.5 BlueHDi (με 100 PS και 130 PS) σε περίπου δύο χρόνια αναμένεται και ηλεκτρική έκδοση. Ο ηλεκτροκινητήρας θα έχει ισχύ 136 PS με τις μπαταρίες 50 kWh (λιθίου-ιόντων) να προσφέρουν αυτονομία 300 km (σε κύκλο WLTP) και να φορτίζουν σε 7 h με wallbox (σε 20 h σε οικιακό ρεύμα). H ηλεκτρική έκδοση θα λανσαριστεί το επόμενο φθινόπωρο ενώ σε τρία χρόνια αναμένεται και μία plug-in υβριδική.