Επίσημα το VW Golf GTI TCR Concept


Αυτό θα είναι το ταχύτερο Golf GTI που έχει κατασκευαστεί ποτέ! Εδώ βλέπετε το concept με το μοντέλο παραγωγής να αναμένεται προς τα τέλη του έτους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 10/5/2018

Μπορεί να μην είναι το ισχυρότερο Golf GTI που έχει υπάρξει ποτέ (εδώ τον τίτλο κατέχει το Clubsport S των 306 PS), αλλά η έκδοση TCR αναμένεται να είναι η ταχύτερη μιας και θα διαθέτει πολλά στοιχεία από την αγωνιστική έκδοση. Σήμερα στο Wörthersee η γερμανική εταιρία παρουσίασε σε πρωτότυπη μορφή το Golf GTI TCR βάζοντας στην πρίζα τους φίλους της γρήγορης οδήγησης.

Η τελική ταχύτητα με τον περιοριστή είναι στα 250 km/h, ενώ δίχως αυτόν το κοντέρ μπορεί να δείξει τα 264 km/h ξεπερνώντας ακόμη και την τελική των 260 km/h που έχει το Clubsport S. Η καρδιά του Golf GTI TCR είναι ο γνωστός 2.0 TSI που εδώ αποδίδει 290 PS στις 6.800 rpm και 370 Nm από τις 1.600 rpm. Η πίεση του turbo έχει αυξηθεί από τα 1,9 στα 2,1 bar (το πολύ για έως 10 sec), ενώ το 0-100 αναμένεται να πέφτει κάτω από τα 6 sec.

Προς το παρόν η Volkswagen δεν το έχει επιβεβαιώσει αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες μας την μετάδοση της ισχύος στους μπροστινούς τροχούς θα έχει ένα DSG-7 (και όχι μηχανικό κιβώτιο). Το διαφορικό θα είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ, ενώ στο τιμόνι θα υπάρχουν σταθερά paddles για γρήγορες αλλαγές. Ηλεκτρονικά ελεγχόμενη θα είναι και η DCC ανάρτηση που θα είναι χαμηλωμένη κατά 20 mm. Οι δύο απολήξεις θα είναι της Akrapovic, ένα στοιχείο που υπήρχε μέχρι τώρα μόνο στο τετρακίνητο Golf R.