Επίσημη teaser φωτογραφία από τη νέα Toyota Supra


Τελικά οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και το πολύ-αναμενόμενο top κουπέ της Toyota θα κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στο σαλόνι της Γενεύης που ανοίγει τις πύλες του στις 6 Μαρτίου.

  • 13/2/2018

Με αυτή την teaser φωτογραφία η Toyota επιβεβαιώνει πως η νέα Supra θα είναι στην ελβετική έκθεση και θα κάνει πρεμιέρα ως concept. Ωστόσο, οι διαφορές από το μοντέλο παραγωγής που θα ακολουθήσει αργότερα μέσα στην χρονιά θα είναι πολύ μικρές και από όσο μπορούμε να διακρίνουμε η κορυφαία έκδοση θα έχει μία μεγάλη πίσω πτέρυγα. Στην φωτογραφία φαίνεται και ένα μέρος από την κουπέ γραμμή του αμαξώματος που πραγματικά κορυφώνει την αγωνία μέχρι την πλήρη αποκάλυψη της νέας Supra.

Όπως είναι γνωστό η νέα Supra θα είναι συμπαραγωγή με τη νέα BMW Z4. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η βασική έκδοση θα είναι υπερτροφοδοτούμενη τετρακύλινδρη με χωρητικότητα 2 lt και ισχύ περίπου στα 200 PS. Ψηλότερα θα υπάρχει η εξακύλινδρη τρίλιτρη σε σειρά έκδοση με τον κινητήρα της BMW που θα αποδίδει πάνω από 450 PS.

Στάνταρ θα είναι το αυτόματο κιβώτιο με 8 σχέσεις (η βασική ενδεχομένως να έχει και manual), ενώ θα υπάρχει και μία υβριδική έκδοση. Φήμες αναφέρουν πως ίσως η νέα Supra να λανσαριστεί με τα σήματα της Gazoo Racing ώστε να ενισχυθεί η εικόνα του σπορ παραρτήματος της Toyota. Η οποία έχει μέχρι τώρα μια πολύ καλή παρουσίαση στο πρωτάθλημα WRC, ενώ ετοιμάζεται και για μία νίκη στο επερχόμενο 24ώρο αγώνα του Le Mans.