Η Abarth σαλπάρει...


Σχεδιασμένο σε συνεργασία με την θρυλική κατασκευάστρια εταιρία σκαφών Riva, το Abarth 695 Rivale είναι ό,τι πιο κοντινό στη θάλασσα.

  • 6/3/2018

Το νέο Abarth που παρουσιάστηκε στη Γενεύη φέρει εξωτερικά τη διχρωμία Riva Sera Blue και Riva Shark Gray, ενώ στο εσωτερικό έχει δέρμα σε μπλε χρώμα και διατίθεται ως hatchback ή κάμπριο. Κάτω από το καπό κρύβεται ο γνωστός κινητήρας 1.368 cc που προσφέρει μέγιστη ισχύ 180 ίππων και ροπή 250 Nm. Ο λόγος κιλών ανά ίππο του 695 Rivale, είναι όσο ενός supercar (5.8 kg/ίππο με βάρος 1.045 kg) με την τελική ταχύτητα να φτάνει στα 225 km / h και το 0 -100 km/h να έρχεται σε 6,7 sec.

Στο εσωτερικό, κυριαρχεί το ταμπλό από μαόνι, κάτι που σαφώς παραπέμπει στη ναυτική αισθητική. Επιπλέον στο εσωτερικό ξεχωρίζει το μπλε και μαύρο δερμάτινο τιμόνι με ένα κομμάτι μαόνι στην κορυφή του, η μπλε δερμάτινη επένδυση του πίνακα οργάνων, ο ξύλινος λεβιές ταχυτήτων και η μεταλλική πινακίδα με τον μοναδικό αριθμό του μοντέλου, η οποία είναι τοποθετημένη με τις ίδιες βίδες που χρησιμοποιεί η Riva στο σκάφος Rivale 56. Επίσης, ο σπορ χαρακτήρας του Abarth χαρακτηρίζεται από την εξάτμιση Akrapović με απολήξεις από ανθρακόνημα, τα φρένα της Brembo με τις μαύρες τετραπίστονες δαγκάνες, τις ζάντες αλουμινίου Supersport 17 ιντσών με ειδικό γυαλιστερό γκρι φινίρισμα και το σύστημα ανάρτησης Abarth by Koni με τεχνολογία FSD (Frequency-Selective Damping).