Η ανανεωμένη Mercedes C-Class θα έχει το ψηφιακό ταμπλό των E- και S-Class


Πιο δυναμικό αμάξωμα και νέες τεχνολογίες για την ανανεωμένη C-Class.

  • 23/1/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Σε περίπου 12 μήνες η Mercedes θα παρουσιάσει την ανανεωμένη έκδοση της μικρότερης πισωκίνητης λιμουζίνας της, η οποία θα ξεχωρίζει από τους νέους προφυλακτήρες, σε συνδυασμό με κάποιες αλλαγές γύρω από τη μάσκα και τους προβολείς.

Διαφορετικά θα είναι και τα πίσω φώτα, αλλά οι πραγματικά μεγάλες αλλαγές θα υπάρχουν στο εσωτερικό της όπου θα υιοθετηθεί το πλήρως ψηφιακό ταμπλό που χρησιμοποιείται ήδη στις πιο μεγάλες E και S-Class. Εδώ θα περιλαμβάνεται στη λίστα του επιπλέον εξοπλισμού, ενώ την εικόνα θα ολοκληρώνει ένα νέο τιμόνι με τρεις ακτίνες και πολλά ενσωματωμένα χειριστήρια. Ταυτόχρονα θα χρησιμοποιηθούν και τα ηλεκτρονικά συστήματα της νέας E-Class και μάλιστα σε όλους τους τομείς, της δυνατότητας ημιαυτόνομης οδήγησης δευτέρου επιπέδου συμπεριλαμβανομένης.

Από πλευράς κινητήρων το παρόν θα δώσουν οι νέοι τετρακύλινδροι turbo diesel των 2.000 cc, που θα αποδίδουν από 150 PS στην C 200d έως 230 PS στην C 300d. Ταυτόχρονα οι V6 βενζίνης θα αντικατασταθούν από τους καινούργιους εν σειρά, ενώ θα χρησιμοποιηθεί και ο νέος τετρακύλινδρος των 2.000 cc με τα 272 PS. Κάποιοι από τους βενζινοκινητήρες θα αποκτήσουν και παράλληλο ηλεκτρικό κύκλωμα 48V, που θα διευκολύνει τη χρήση ηλεκτρικών turbo. Η υβριδική C-Class με τη σειρά της θα έχει πιο ισχυρό ηλεκτροκινητήρα και αυξημένη αυτονομία καθαρά ηλεκτρικής κίνησης.