Η Aston Martin Lagonda θα είναι ηλεκτρική


Η βρετανική φίρμα έδωσε στην δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία του νέου της υπερπολυτελούς SUV που θα κυκλοφορήσει το 2021.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 10/5/2018

Το πρώτο επίσημο σκίτσο που έδωσε στην δημοσιότητα η Aston Martin μας δίνει μία πρώτη γεύση από τη νέα Lagonda με ένα πολύ φουτουριστικό τρόπο. Η σημαντική είδηση είναι πως το σύστημα πρόωσης δεν θα είναι κάποιος V12 κινητήρας από το ιπποφορβείο της μάρκας, αλλά ένα καθαρά ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης με μία μεγάλη μπαταρία που θα εξασφαλίζει τουλάχιστον 500 km σε πραγματικές συνθήκες κίνησης.

To επερχόμενο ηλεκτρικό SUV της Aston Martin θα στοχεύει στις Bentley και Rolls-Royce και ίσως να έχει και ένα προβάδισμα ως όχημα εκπομπής μηδενικών ρύπων. Μάλιστα οι μπαταρίες αναμένεται να είναι αποδοτικότερες και στερεού τύπου (solid state), ενώ θα υπάρχει και αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 4. H Aston Martin είχε αποκαλύψει τα πλάνα της για την παραγωγή της Lagonda από τον Μάρτιο, στο σαλόνι της Γενεύης, μέσα από το πρωτότυπο Vision.

Στο σημείο αυτό να πούμε πως η νέα Lagonda θα αποτελέσει ένα ξεχωριστό μοντέλο από την γκάμα της εταιρίας αναζητώντας πελάτες με μεγάλο πορτοφόλι (όπως είχε γίνει και με το προηγούμενο μοντέλο που είχε κάνει θραύση στην Μέση Ανατολή). Το νέο SUV της Aston Martin που θα έχει κινητήρα βενζίνης θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2019.