H Audi προλογίζει το νέο Q8 (video)


Αν και πολλοί περίμεναν την Audi να παρουσιάζει το κορυφαίο της SUV στο Πεκίνο, τελικά αυτό θα γίνει λίγο αργότερα και προς τις αρχές του καλοκαιριού.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 26/4/2018

Μάλιστα η γερμανική εταιρία ξεκίνησε το teaser παιχνίδι που συνηθίζουν οι κατασκευαστές για να κορυφώσουν την αγωνία. Μέχρι τον Ιούνιο έχουμε να δούμε διάφορα στοιχεία που θα ανακοινώνει η Audi, όπως στο παρακάτω βίντεο που δείχνει το περίγραμμα του μεγάλου SUV που θα έχει κουπέ σχεδιαστικά στιλ. Ουσιαστικά το σχήμα θα μας παραπέμπει στα Q8 Concept και Q8 Sport Concept που έχουν παρουσιαστεί σε διάφορες εκθέσεις αφού το Q8 που θα περάσει στην παραγωγή τέλος του χρόνου θα βρεθεί αντιμέτωπο με το ΒΜW Χ6 και την Mercedes-Benz GLE Coupe.

Όπως μπορούμε να δούμε τόσο στο βίντεο όσο και στις φωτογραφίες το σχεδιαστικό τμήμα θα ακολουθήσει την κοινή πεπατημένη με την εμβληματική μάσκα μπροστά και στο σβήσιμο της οροφής προς τα πίσω.

To Audi Q8 θα βασίζεται στην πλατφόρμα MLB Evo και η βασική του έκδοση θα είναι η 2.0 TFSI με 256 άλογα. Ψηλότερα θα υπάρχουν οι V6 εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου ενώ αργότερα μέσα στο 2019 θα παρουσιαστεί και μία plug-in υβριδική έκδοση με περίπου 450 PS και ηλεκτρική αυτονομία για σχεδόν 60 km. Εκτός απροόπτου θα υπάρξουν και οι top εκδόσεις S Q8 και RS Q8 που θα πετάξουν το γάντι στις αντίστοιχες εκδόσεις των BMW και Mercedes.