Η Ferrari παρουσίασε τις Monza SP1 & SP2


Η Icona είναι η νέα σειρά μοντέλων της Ferrari και δύο παραλλαγές της Monza τα πρώτα δείγματα γραφής.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 19/9/2018

Η Ferrari δημιουργεί μια νέα σειρά μοντέλων η οποία είναι εμπνευσμένη από τις κλασικές speedster της μάρκας από τη δεκαετία του ’50. H σειρά αυτή θα λέγεται Icona και οι δύο πρώτοι εκπρόσωποί της είναι οι Monza SP1 και SP2. Η ιταλική εταιρεία λέει πως και ο δύο έχουν την καλύτερη δυνατή αναλογία κιλών ανά ίππο για barchetta. Κάτι που οφείλεται τόσο στον περιορισμό του βάρους τους από την εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων στο αμάξωμα, όσο και στη μεγάλη ισχύ του κινητήρα τους.

Ο οποίος είναι ο θηριώδης V12 των 6.500 cc της 812 Superfast, ο οποίος εδώ αποδίδει 820 PS, οι οποίοι επαρκούν απόλυτα για να εξασφαλίσουν στις δύο Monza ένα 0-100 km/h σε μόλις 2,9 sec. Πέντε sec μετά το ταχύμετρο θα δείχνει 200 km/h, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 300 km/h.

Και οι δύο barchetta βασίζονται, όπως φαντάζεστε στην 812 Superfast και η βασική διαφορά μεταξύ τους είναι το ότι η SP1 έχει θέση μόνο για τον οδηγό, ενώ η SP2 είναι διθέσια. Οι πόρτες και στις δύο ανοίγουν προς τα πάνω, ενώ η Ferrari έχει δηλώσει ευθύς εξαρχής πως απευθύνονται σε καλούς πελάτες και συλλέκτες. Κάτι που πρακτικά σημαίνει και ιδιαίτερα υψηλές τιμές.