Η Ferrari SP38 είναι μία και μοναδική!


Πρόκειται για μία ειδική παραγγελία που εντάσσεται στο πρόγραμμα one-off της ιταλικής φίρμας που περιλαμβάνει πλήρως εξατομικευμένα μοντέλα για διαλεχτούς πελάτες της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 23/5/2018

Την ανάληψη του έργου αναλαμβάνει το τμήμα Special Projects της Ferrari και στις περισσότερες φορές δε γίνεται ποτέ γνωστό το κόστος και την πληρωμή που καταθέτει ο πελάτης. Έτσι και αλλιώς δεν έχει καμία σημασία αφού πρόκειται για ένα one-off αυτοκίνητο, όπως είναι η SP38 που θα παρουσιαστεί επίσημα στις 26 Μαΐου στο Concorso d' Eleganza Villa d' Este της Καλιφόρνια για να φιγουράρει μπροστά σε ένα VIP κοινό.

Ουσιαστικά η SP38 βασίζεται σε μία 488 GTB με πολλές αλλαγές στο αμάξωμα και στο εσωτερικό. Για το τελευταίο δεν υπάρχουν προς το παρόν φωτογραφίες που να το δείχνουν αλλά από το αμάξωμα μία από τις πιο έντονες έχει να κάνει με τους εντελώς νέους προβολείς. Οι οποίοι είναι τόσο λεπτοί που έχουν μεταφέρει τα φώτα ημέρας χαμηλότερα στον προφυλακτήρα.

Το βλέμμα πέφτει επίσης και στο κάλυμμα του μοτέρ που έχει ένα πιο έντονο ανάγλυφο και είναι κάρμπον με εντυπωσιακό σχήμα (αντί για διάφανο ου έχει το κανονικό μοντέλο). Τα μηχανικά μέρη παραμένουν απαράλλαχτα και στο πίσω μέρος υπάρχουν πληροφορίες πως πιθανότατα υπάρχει ένας V8 3.9 κινητήρα με την twin-turbo ώθηση για 680 PS (όσα και η 488 GTB). Πάντως δεν θα προκαλούσε έκπληξη αν το μοτέρ είναι Pista-spec με συνολικά 710 PS.