H νέα Skoda Octavia θα έχει κλασικούς προβολείς


Η επόμενη γενιά θα παρουσιαστεί σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα και ήδη έχει αποφασιστεί πως θα υιοθετηθεί μία πιο συμβατική οδός.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 5/7/2018

Τουλάχιστον σε ότι αφορά στο εμπρός μέρος και συγκεκριμένα στους προβολείς οι ιθύνοντες της εταιρίας δικαιολογημένα θεωρούν πως η επιλογή των διαιρούμενων φωτιστικών σωμάτων στο facelift μοντέλο δεν είχε ιδιαίτερα αποδοχή από το αγοραστικό κοινό. Έτσι, η επόμενη Octavia θα έχει ενιαίους προβολείς και μία πιο δυναμική εμφάνιση με περισσότερες γωνίες, διατηρώντας πάντοτε το βασικό καλούπι και σχήμα.

Η νέα Octavia θα βασιστεί σε μία εξελιγμένη εκδοχή της πλατφόρμας MQB και θα υπάρχει μία περαιτέρω εξοικονόμηση σε βάρος. Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τους βασικούς 1.0 TSΙ και τον ισχυρότερο 1.5 TSI που πιθανότατα θα τον δούμε και σε ήπια υβριδική έκδοση με το εξελιγμένο start/stop με ιμάντα στα 48V.

Σημαντικό είναι πως θα υπάρξει και νέος 1.5 TDI που θα αντικαταστήσει τον τωρινό πετρελαιοκινητήρα στα 1.600 cc, σύμφωνα με το γαλλικό Automobile Magazine. Θα υπάρξει και RS έκδοση με δίλιτρο TSI στα 250 PS, ενώ στην γκάμα θα υπάρχουν και mild hybrid εκδόσεις, όπως αργότερα και plug-in υβριδικές.