H Porsche ετοιμάζει δύο νέα κουπέ και ηλεκτρική Macan


Η γκάμα της παραδοσιακής γερμανικής εταιρείας αναμένεται να εμπλουτιστεί στο μέλλον με ενδιαφέροντα μοντέλα.

  • 4/5/2018

H Porsche σκοπεύει έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες να συμπεριλάβει στη γκάμα της κουπέ με τον κινητήρα μπροστά. Μάλιστα όχι ένα αλλά δύο. Πιο συγκεκριμένα η γερμανική εταιρεία, σύμφωνα με έντονες φήμες από τη Γερμανία, ετοιμάζει αντίστοιχες εκδόσεις των Cayenne και Panamera.

H Panamera Coupe θα είναι η τρίτη διαθέσιμη εκδοχή αμαξώματος μετά τη λιμουζίνα και τη Sport Turismo, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα έχει άλλο όνομα. Μάλιστα αναμένεται να έχει πολλά κοινά με τη νέα GΤ που ετοιμάζει η Bentley, μεταξύ των οποίων και το πλαίσιο.

Η δίθυρη Panamera θα αποτελεί την ουσιαστική διάδοχο της 928 και ίσως η εμφάνισή της θα διαθέτει κάποια στοιχεία που θα παραπέμπουν σε αυτή. Άλλωστε η εικόνα της τελευταίας ενδείκνυται για μια τέτοια προσέγγιση.

Τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα σε ότι αφορά την Cayenne Coupe, η οποία θα κληθεί να αντιπαρατεθεί με μοντέλα όπως η BMW X6, η Mercedes GLE Coupe αλλά και το επίσης αναμενόμενο Audi Q8, με το οποίο θα μοιράζεται και το πλαίσιο.

Τις μελλοντικές κινήσεις ης Porsche ολοκληρώνει, σύμφωνα με την Auto Bild, η παρουσίαση μιας ηλεκτρικής εκδοχής της Macan. Η οποία αναμένεται το 2022 σε τρεις εκδόσεις ισχύος, οι οποίες θα κυμαίνονται από τα 216 έως τα 430 PS.