Η τρίτη γενιά της Mercedes-Benz CLS ήρθε και στην Ελλάδα


Το 2003, η Mercedes-Benz δημιούργησε με τη CLS μία νέα κατηγορία αυτοκινήτων, η οποία για πρώτη φορά συνδύαζε την κομψότητα και το δυναμισμό ενός coupé με την άνεση και τη λειτουργικότητα μίας λιμουζίνας. Η νέα CLS προαναγγέλλει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Mercedes-Benz, η οποία χαρακτηρίζεται από τις αδρές, minimal  γραμμές. Δεν είναι όμως μόνο αυτό: Η νέα CLS είναι ένα πραγματικό κομψοτέχνημα.

  • 20/4/2018

Με την τρίτη γενιά της CLS, ενισχύει περισσότερο από ποτέ το μοναδικό χαρακτήρα αυτού του  μοντέλου: η νέα γενιά έχει όλα τα γονίδια της CLS με την τοξωτή γραμμή οροφής, τις επίπεδες γραμμές παραθύρων και το πολύ χαμηλό μέρος του πίσω παρμπρίζ μαζί με τα πίσω πλαϊνά παράθυρα. Ταυτόχρονα, αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα της λογικής εξέλιξης της σχεδιαστικής φιλοσοφίας Sensual Purity (αισθαντικής καθαρότητας): οι έντονες ακμές και γραμμές έχουν μειωθεί σημαντικά. Εντάσσεται αρμονικά στη σημερινή οικογένεια των Mercedes-Benz coupé με πολυάριθμα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά. Η τιμή Cd του 0,26 αποτελεί απόδειξη της κορυφαίας αεροδυναμικής της.

Η CLS κινείται από μία ολοκαίνουρια γκάμα κινητήρων. Κατά το λανσάρισμά της στην αγορά διατίθενται τρία εξακύλινδρα μοντέλα: Η  CLS 350 d 4MATIC (286 PS, 600 Nm, μεικτή κατανάλωση: 5,6 l/100 km, εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: 148 g/km), η CLS 400 d 4MATIC (340 PS, 700 Nm, μεικτή κατανάλωση: 5,6 l/100 PS, εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: 148 g/km και η υβριδική CLS 450 4MATIC (367 PS 22 PS, μεικτή κατανάλωση: 7,8 l/100 km, εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: 178 g/km).

Η CLS δεν είναι μόνο σπορ, αλλά και άνετη. Σε αυτό συμβάλλουν η ανάρτηση AIR BODY CONTROL, το σύστημα ελέγχου ανέσεων ENERGIZING και το σύστημα infotainment τελευταίας γενιάς με In-Car-Office, συνδεσιμότητα smartphone μέσω του Mercedes-Benz Link και ασύρματη φόρτιση. Το touchpad με χειριστήριο ελέγχου στην κεντρική κονσόλα παρέχει απτική και ακουστική απόκριση κατά το χειρισμό των διαφόρων λειτουργιών και ρυθμίσεων άνεσης.

Ο βασικός εξοπλισμός της CLS είναι ιδιαίτερα πλούσιος: περιλαμβάνει προβολείς LED High Performance, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών με μικτά ελαστικά, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, υποβοήθηση τήρησης ορίων ταχύτητας, οθόνη συστήματος πολυμέσων 12,3 ιντσών, ατμοσφαιρικό φωτισμό με φωτιζόμενους αεραγωγούς, κάμερα οπισθοπορίας, πλοήγηση ΜΒ Entry navigation, Touchpad, μονάδα επικοινωνίας με LTE και υπηρεσίες Mercedes me connect. Οι τιμές της ξεκινούν από τα 81.18 ευρώ και μπορείτε να τις δείτε εδώ.